EU og Storbritannien aftaler fiskekvoter

EU og Storbritannien aftaler fiskekvoter
Arkivfoto

Onsdag 22. december 2021 kl: 14:07


EU og Storbritannien har indgået en aftale om fiskekvoterne for 2022. Aftalen indeholder store reduceringer, men Fiskeriminister Rasmus Prehn er glad for, at det er lykkedes at lande en aftale inden årsskiftet, så de danske fiskere kender mulighederne for hele året fra årets start.

”Jeg er meget glad for, at vi nu har en aftale på plads med Storbritannien. Nu kender de danske fiskere kvoterne for næste år, så de ved, hvad de har at gøre med. Det er hårdt tiltrængt efter et stormfuldt 2021. Kvoterne for 2021 kom først på plads langt inde i året, og det ville være ekstra træls, hvis fiskerne oven på den i forvejen svære situation med begrænsende kvoter og fangstmuligheder igen skulle leve med uvished i forhold til kvoteaftalen mellem EU og Storbritannien”, siger Rasmus Prehn, Minister for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri.

”I sidste uge landede regeringen og samtlige partier i Folketinget også aftalen om Brexit-kompensation til det danske fiskerierhverv og de berørte lokalområder på i alt 1,3 milliarder kroner. Alt er ikke fryd og gammen i fiskeriet, men jeg håber, at de sidste aftaler trods alt kan give en lille bitte smule julefred til de trængte danske fiskere. Nu er det muligt at se fremad”, siger Rasmus Prehn.

Kvoterne for 2022 er for manges vedkommende gået ned, og for enkelte er de gået op, hvilket er i tråd med den biologiske rådgivning for de enkelte arter. Det afspejles også i aftalen mellem EU og UK, hvor nedgangen dog for flere af arterne også skyldes, at EU-andelen falder som følge af Brexitaftalen.

Det er anden gang efter Brexit, at EU og Storbritannien indgår en aftale om de fiskekvoter, der tidligere var interne EU-kvoter.

Ændringer i kvoterne:

Havtaske i Nordsøen
-29%

Kulmule i Nordsøen
-25%

Glashvarre i Nordsøen
+6%

Jomfruhummer i Nordsøen
+27%

Tunge i Nordsøen
-28%

Pighvar og slethvar
-2%

Rødtunge og skærising
-22%

Sperling
-58%

Vestlig hestemakrel
-10%

Hestemakrel i Nordsøen
-37%

Lange i Skagerrak/Kattegat
-18%

Lange i Nordsøen
-19%

Rejer i Nordsøen (bifangstkvote)
+50%

Skader og rokker i Nordsøen
+6%

Brosme i Nordsøen
-9%


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark