Aabenraa Havn sætter ny godsrekord

Aabenraa Havn sætter ny godsrekord
Foto: Aabenraa Havn

Fredag 7. januar 2022 kl: 09:14


I 2021 er der gået 1.912.371 tons gods over kajen på Aabenraa Havn.Det er en stigning på 13 procent i forhold til 2020 og det bedste resultat siden Finanskrisen. Det er især det bulkgods der er forklaringen på den nye rekord.

”Mængden af bulk, vi håndterer på Aabenraa Havn, har været støt stigende igennem 2021. Det skyldes, at bulken er livsnerve for rigtig mange sønderjyske og nordtyske virksomheder inden for bl.a. industri, bygge- og anlægsbranchen og landbruget. Deres drift og produktion er afhængig af bulken, der enten ankommer til eller udskibes fra Aabenraa Havn”, siger havnedirektør Henrik Thykjær.

Aabenraa Havn er den eneste erhvervshavn, der er tilbage i Sønderjylland, og samtidig er havnen den eneste bulkhavn for råstoffer, der er tilbage i et endnu større geografisk område.

”Rigtig mange havne er forsvundet, og af dem, der er tilbage, er det langt fra alle, der har havnedybde, kajmeter og kapacitet nok til at håndtere bulk. Nærmeste alternativ er Nyborg havn, der dog slet ikke kan håndtere samme mængder, som vi kan her i Aabenraa”, siger Henrik Thykjær.

Aabenraa Havn forventer, at også 2022 kan blive et rekordår.

”Prognoserne er positive, og derfor er det ikke urealistisk at tro, at vi igen kommer til at se en stigning inden for både bulkgods, men også projektgods som f.eks. komponenter til vindmølle- og offshorsektoren, der er Aabenraa Havns andet stærke ben. Samtidig kan vi i endelig sætte vores tredje skib i søen, nemlig Ensted som centrum for grøn energi og genbrug. Så vi glæder os enormt til et travlt 2022”, siger Henrik Thykjær.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark