Den dansk flagede flåde er vokset 2,7 pct.

Den dansk flagede flåde er vokset 2,7 pct.

Torsdag 13. januar 2022 kl: 08:00


Antallet af skibe under dansk flag satte ny rekord i 2021. Ifølge nye tal fra Danske Rederier sejlede 779 skibe under Dannebrog i 2021, hvilket er en fremgang på 2,7 procent i løbet af året. Fremgangen betyder, at Danmark rykker en plads op på listen over verdens største flagstater.

Målt på antal skibe lå fremgangen på 20 skibe, måler man på tonnage steg tallet fra 22,34 mio. BT under dansk flag i 2020 til 23,24 mio. BT i 2021 - hvilket svarer til en stigning på 4 procent

Fremgangen betyder, at Danmark som flagstat nu indtager en 11. plads i verdensflåden, målt på bruttoton. Det er en plads frem i forhold til sidste år.

Rederiet Torm har haft mest travlt med at indkøbe nye Dannebrogsflag til deres skibe. 16 af de sorte og orange Torm-skibe er i årets løb flaget ind.

”Vi afvejer fordele og ulemper, hver gang vi flager et skib ind. Og konklusionen for os er, at Dannebrog kan konkurrere med andre flag, og derfor er det attraktivt for os. Når vi vælger flag, ser vi på de finansielle og operationelle forhold, og i det indgår også, at vi samtidig styrker Danmarks position som søfartsnation i international sammenhæng, når fremtidens rammebetingelser for søfart skal forhandles”, siger Jacob Meldgaard, CEO i TORM og formand for Danske Rederier.

Tilslutningen til flaget kan være en af de ting, der skeles til, når der eksempelvis skal forhandles globale rammer for skibsfarten i FNs søfartsorganisation, IMO. En stærk flagstat markerer sig unægtelig nemmere i forhandlingerne.

”Jeg bliver aldrig træt af at gentage nyheden om, at Dannebrog er gået frem, og det er også tilfældet i år. Dansk flag signalerer kvalitet og ordnede forhold, og siden 2000 er både antal skibe og tonnage på dansk flag vokset år for år”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

”Vi har haft som erklæret mål i vores strategi, at den dansk flåde skulle vokse med ti procent i både antal skibe og bruttotonnage i løbet af strategiperioden. Ved nytår randt perioden ud, og målene er mere end indfriet med 14 procent flere skibe på dansk flag og 43 procent større tonnage”, siger Anne H. Steffensen.

Kilde: Danske Rederier

Se netto ind- og udflagninger herunder:Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark