Beaumaiden: Fuld kaptajn sov i fire timer

Beaumaiden: Fuld kaptajn sov i fire timer

Torsdag 13. januar 2022 kl: 09:31


Kaptajnen på det hollandske fragtskib Beaumaiden, der havde vagten på broen da skibet gik på grund ved Nyker Rev nord for Rønne den 18. oktober sidste år, havde forladt broen i beruset tilstand og lå og sov i sin køje, da grundstødningen indtraf.

Det fremgår af en ulykkesrapport udarbejdet af Den Maritime Havarikommission, og offentliggjort på kommissionens hjemmeside.

Årsagen til at den berusede kaptajn havde forladt broen var, at toilettet ved broen ikke kunne skylle, hvorfor han valgte at opsøge toilettet i sin egen kahyt. Efterfølgende var han blevet fristet til lige at lægge sig et øjeblik på køjen - hvilket blev til en godt fire timer lang søvn, mens skibet sejlede gennem Østersøen uden mandskab på broen.

Faktisk sov kaptajnen så dybt, at han end ikke vågnede da skibet gik på grund ved Nyker Rev klokken 3.25 om morgenen.

Ingen om bord blev advaret om, at broen var ubemandet, da kaptajnen havde sparet udkigsmanden væk, og et anlæg der giver alarm hvis skibet kommer ud af kurs, var slået fra, fordi kaptajnen syntes at det var besværligt at betjene.

Da de danske myndigheder kom om bord på skibet efter grundstødningen, viste en udåndingstest at kaptajnen var beruset. Han blev derfor anholdt og sigtet for spiritussejlads.

En efterfølgende blodprøve viste, at han havde en promille på 0,8. Kaptajnen afventer at blive retsforfulgt for lovovertrædelsen.

Du kan læse hele ulykkesrapporten HER

RedaktionenKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark