Ny rekord for fuldautomatisk sejlads

Ny rekord for fuldautomatisk sejlads
Foto: Wikipedia

Tirsdag 18. januar 2022 kl: 11:09


Den 15,500 GT store japanske hurtigfærge Soleil har sat ny rekord for fuldautomatisk sejlads med store skibe. Færgen, der sejler mellem de japanske byer Shimoji og Kitakyushu, tilbagelagt den 130 sømil lange distance på syv timer

Sejladsen, inklusive afgang fra og ankomst til kaj, blev gennemført automatisk - dvs. uden at besætningen på noget tidspunkt greb ind.

Alle manøvrer blev klaret at Super Bridge X, et avanceret brostyringssystem der både klarer navigation og overvågning af systemerne om bord. Sensorer og infrarøde kameraer sikrer at skibet - der sejler med en marchfart på 26 knob - holder korrekt afstand til skibe og andre objekter undervejs.

"Denne demonstrations sejlads fremskyndede i høj grad udviklingen af fuldt autonome skibsnavigationssystemer, der bruger mange avancerede teknologier, herunder kunstig intelligens", siger Naoki Ueda, executive vice president, Mitsubishi Shipbuilding

Soleil blev leveret sidste år, og har plads til 268 passagerer og 60 køretøjer og 154 trailere. Den er ejet af Shin Nihonkai Ferry.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark