Maersk skib redder overlevende på havet

Maersk skib redder overlevende på havet
Maersk Peary. Foto: Military Sealift Command

Lørdag 22. januar 2022 kl: 10:00


Et tankskib til hørende Maersks amerikanske datterselskab, Maersk Line LTD, har reddet en sømand der efter et skibbrud i Det Ægæiske Hav klamrede sig til en fender i 24 timer. Den overlevende sømand meldes i god behold.

Redningsaktionen fandt sted den 22. december, men er først offentligt kendt nu.

Maersk Perry var på vej gennem Det Ægæiske Hav, efter at have lastet olieprodukter til McMurdo Station i Antarktis for Military Sealift Command, og havde kurs mod Suez Kanalen da skibet modtog et opkald fra den græske redningstjeneste.

Et skib var kæntret i farvandet nord for Kreta dagen før, og Maersk Perry, der nu befandt sig i det pågældende farvand, blev bedt om at deltage i eftersøgningen efter overlevende.

Tankskibet afbrød sin sejlads og fik tildelt en eftersøgningsrute af den græske redningstjeneste.

Det var mørkt, så Maersk Perry bemandede skibets projektører, mens andre besætningsmedlemmer holdt udkig og skibet langsomt bevægede sig ad ruten.

Efter godt en time fik skibets kaptajn øje på noget i vandet til styrbord side, og da skibet kom nærmere, viste det sig at være en mand der klamrede sig til en hvid fender.

Maersk Perry satte en redningsbåd i vandet, og fik hurtigt bragt den forkomne sømand i sikkerhed.

Sømanden blev efterfølgende overført til et græsk redningsskib, og tankskibet fortsat eftersøgningen efter flere overlevende, indtil det blev afløst af et andet skib fem timer senere.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark