Zim Kingston: Kun fire containere er fundet

Zim Kingston: Kun fire containere er fundet
Foto: Canadian Coast Guard

Søndag 23. januar 2022 kl: 09:00


Containerskibet Zim Kingston tabte 109 containere, da det i slutningen af oktober sidste år blev ramt af hårdt vejr ud for Vancouver Island, på grænsen mellem Canada og USA. I dag, tre måneder senere, er kun 4 af de 109 containere fundet.

Efter tabet af containerne opstod der brand om bord på skibet, og i første omgang koncentrerede myndighederne sig om at få slukket branden. Da det var lykkedes, krævede de canadiske myndigheder at skibets ejer fandt og fjernede de containere der var faldet over bord.

Et bjærgningsfirma blev sat på opgaven, men indtil nu er det kun lykkedes at finde fire containere, der af sig selv var skyllet op på kysten.

Det vides at flere af de forsvundne containere indeholder giftige kemikalier, og miljøaktivister har krævet skibets manifest offentliggjort, men det nægter rederiet. Heller ikke myndighederne, der har en kopi af manifestet, vil offentliggøre det.

Skibets ejer henviser til, at forsøge på at finde og fjerne containerne vil blive genoptaget når vejret tillader det.

Zim Kingston, der har en kapacitet på 4.253 TEU, var undervejs fra Busan til Vancouver, da det blev fanget i hårdt vejr tabte de 109 containere. Containerskibet er chartret af det israelske containerrederi ZIM og indregistreret på Malta.

Ud over de tabte containere blev flere containere om bord på skibet beskadiget, blandt andre to der indeholdt det brandfarlige kemikalie potassium amylxanthate, der anvendes i mineindustrien.

Containerne brød i brand, og besætningen forsøgte at slukke ilden mens skibet i første omgang fortsatte sin sejlads mod Vancouver. Branden udviklede sig dog så kraftigt, at skibet fik ordre på at ankre op.

Først efter et langvarigt slukningsarbejde lykkedes det at få bugt med ilden.

Redaktionen

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark