Maersk skruer op for forventningerne

Maersk skruer op for forventningerne

Tirsdag 26. april 2022 kl: 08:26


Maersk forventer efter et stærkt 1. kvartal en driftsiresultat (ebitda) for hele året på 30 mia. dollar. Det er en opskrivning med 6 mia. dollar - eller ca. 40 mia. kr. Det forbedrede resultat i 1. kvartal skyldes ifølge Maersk den fortsatte “ekstraordinære markedssituation” i Ocean.

Pengerne fosser fortsat ind hos A.P. Møller - Maersk, der oplevede et 1. kvartal, der med en omsætning på 19,3 mia. dollar og et underliggende driftsresultat (ebitda) på 9,2 mia. dollar blev bedre end forventet.

“Det forbedrede resultat skyldes den fortsatte ekstraordinære markedssituation i Ocean, som sammenlignet med 1. kvartal 2021 har medført en nedgang i volumener på 7 pct. og en gennemsnitlig stigning i fragtrater på 71 pct.,” skriver Maersk i selskabsmeddelelsen.

Maersk forventer, at de goder tider på markedet for Ocean fortsætter i 2. kvartal, men normaliseres tidligt i 2. halvår af 2022.
På baggrund af volumen-udviklingen i 1. kvartal har Maersk nedjusteret forventningerne til væksten i den globale containerefterspørgsel fra 2-4 pct. til plus/minus 1 pct.

Maersk kom ud af 2021 med et rekordstort driftsresultat efter af- og nedskrivninger (ebit) på 19,7 mia. dollar. Efter opjusterringen forventer Maersk nu, at driftsresultatet i år lander på “omkring 24 mia. dollar” svarende til 167 mia. kr.

Maersk offentliggør 1. kvartsrapporten 4. maj.

Kilde: A.P. Møller Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark