Bedring på vej - men Europa halter efter

Bedring på vej - men Europa halter efter
Arkivfoto.

Mandag 9. maj 2022 kl: 08:00


Appetitten på krydstogter er igen på vej op efter pandemien. Men Europa halter bagefter på grund af krigen i Ukraine, ifølge Royal Caribbean Group. Og det skyldes ikke mindst, at færre ønsker at tage på krydstogt i Østersøen, hvor Skt. Petersborg er ikke længere er en destination.

Der var ellers også godt gang i bestillingerne af krydstogter i Europa i starten af året. Men lysten til at tage på krydstogter i europæiske farvande faldt efter Ruslands overfald på Ukraine den 24. februar.

Royal Caribbean Cruises valgte i marts ligesom Norwegian Cruise Line og Carnival Corp. at aflyse sejladser til Rusland og fjernede derfor Skt. Petersborg som anløbshavn.

Det har så fået den konsekvens, at flere krydstogtskibe tager turen ind omkring Skagen, der nu forventer besøg af 64 krydstogtskibe med 150.000 gæster mod tidligere 43 skibe med 60.000 om bord.

Men selv om Europa er en undtagelse, ser krydstogtrederierne en vækst i antallet af bookinger globalt. De lå således i både marts og april betydeligt højere end i samme periode i 2019.

“Opsvinget er helt tydeligt på vej, siger en analytiker fra firmaet M Science, der dog samtidig peger på den højere inflations indvirken på efterspørgsel og krigen i Ukraine som usikkerhedsfaktorer.

De amerikanske myndigheder fjernede i marts de Covid-19 relaterede advarsler mod krydstogter næsten to år efter, de blev indført, og det forventes at booste væksten i krydstogterederierne, der nærmest ikke har tjent penge i perioden.

Royal Caribbean Groups omsætning steg i 1. kvartal i år til godt 1 mia. dollar mod sølle 42 mio. dollar i samme periode i fjor.

Kilde: gCaptain


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark