Er det Putins? Nu er den beslaglagt

Er det Putins? Nu er den beslaglagt
MeScheherazade er en af verdens største mega-yachts. Arkivfoto.

Mandag 9. maj 2022 kl: 11:50


De italienske myndigheder har nu beslaglagt mega-yachten Scheherazade som en konsekvens af EU sanktionerne mod Rusland. Den enorme yacht til en skønnet værdi på knap 5 mia. kr. er blevet knyttet tæt til Putin, men hans eventuelle ejerskab er aldrig blevet bevist.

Det skabte opsigt i Marina di Carrara i Italien, hvor den enorme yacht ligger ved kaj, da den primært russiske besætning alle forlod skibet og rejse væk efter Ruslands invasion af Ukraine. Det skete i følge de lokale medier efter, at der dukkede oplysninger frem i pressen, der satte Putin i forbindelse med yachten.

Ifølge den russiske oppositionspolitiker, den nu fængslede Aleksei Navalny, bestod besætningen helt eller delvist af medarbejdere fra den russiske sikkerhedstjeneste FPS - hvilket skulle indikere skibets tætte forbindelse til den russiske præsident.

De italienske myndigheders undersøgelser har dog ikke afdækket en direkte forbindelse mellem den 140 meter lange mega-yacht og præsidenten, men mener at skibets ejer - skjult bag skuffeselskaber - er en tidligere direktør i Rosneft, oliemagnaten Eduard Khudainatov, der menes at have tætte forbindelser til Putin.

I meddelelsen om beslaglæggelsen skriver det italienske finansministerium, at efterforskerne har fundet ”betydelige økonomiske og forretningsmæssige forbindelser mellem den reelle ejer af skibet Scheherazade og prominente elementer af den russiske regering”. Men der nævnes ingen navne.

En talsmand for ministeriet siger til Washington Post, at beslaglæggelsen er midlertidig - og at Italien har bedt EU om at sætte Eduard Khudainatov på listen over sanktionerede russere.

Kilde: Maritime Executive


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark