Alle sejl sættes til i 140-års fejring

Alle sejl sættes til i 140-års fejring
Arkivfoto.

Tirsdag 10. maj 2022 kl: 11:50


Den 25. maj er det 140 år siden, at det første Georg Stage tog ud på sit allerførste togt. Og det skal fejres efter alle kunstens regler, når det nuværende Georg Stage - det første blev slidt op - er tilbage i København med endnu en gruppe unge, der får deres civile søfartsuddannelse om bord.

Og der er virkelig noget at fejre. Skibet var den første søfartsskole i verden, hvor man kunne få en hel civil søfartsuddannelse til søs og har som sådan været et forbillede for hundreder af skibe over hele verden siden.

Siden 1882 har det første Georg Stage, der blev afløst af det nuværende i 1934, sammenlagt sejlet en distance svarende til flere gange rundt om jorden og sørget for at omtrent 11.000 unge har fået en uddannelse til et liv til søs, skriver søfartsskolen i en pressemeddelelse.

“Vi har aflyst enkelte togter - oftest på grund af verdenskrige eller corona, men har også i en lang periode efter krigen og de sidste fem år sejlet to årlige togter for at imødekomme en efterspørgsel på arbejdskraft for de maritime erhverv,” siger Georg Stage Stiftelsens direktør, historikeren og forfatteren Asser Amdisen.

Han står også bag en ny jubilæumsbog om Georg Stage, der bliver udgivet i forbindelse med fejringen den 24-25. maj.

Ved siden af skibet på kajen på Nyholm i København afholdes der 25. maj mellem kl. 13 og 14 den store jubilæumsreception, hvor der vil være taler og musik. Musikken leveres af Søværnets Tamburkorps, og uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen vil blandt andre sige et par ord.

Dagen efter receptionen sejler Georg Stage på togt i Østersøen, indtil det i midten af juni vender tilbage til danske farvande - bl.a. for at deltage i festen omkring Tour de France i målområdet i Nyborg 2. juli.

Kilde: Stiftelsen Georg Stages Minde.


Oversigt over jubilæumsprogram:
24. maj - Georg Stage anløber København og lægger til ved Nyholm.
24. maj kl. 16 - Kransenedlæggelse på Holmens Kirkegård. Alle er velkomne.
24. maj kl. 18-20 - Åbent skib på Nyholm. Alle er velkomne.
25. maj kl. 13-14 - Jubilæumsreception ved skibet. Alle er velkomne.
25. maj kl. 14-17 - Jubilæumsarrangement ved skibet og åbent skib. Alle er velkomne.
26. maj - Georg Stage fortsætter togtet

Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark