Torm: Stærkeste marked i mere end et årti

Torm: Stærkeste marked i mere end et årti
Jacob Meldgaard, CEO i Torm.

Onsdag 11. maj 2022 kl: 09:01


Røde tal er blevet vendt til sorte i årets første kvartal for tankskibsrederiet Torm. Ruslands angreb på Ukraine og de deraf følgende sanktioner har været med til at skabe, hvad topchef Jacob Meldgaard kaldet “det stærkeste marked i mere end et årti”.

Torm realiserede et driftsresultat (ebitda) på 60 mio. dollar i 1. kvartal eller godt tre gange mere end i samme kvartal i fjor, mens tabet i 1. kvartal i fjor på 21,1 mio. dollar blev vekslet til et pænt overskud.

“I 1. kvartal 2022 oplevede produkttankmarkedet et stærkt opsving, der resulterede i et nettoresultat efter skat på 10,4 mio. dollar. Efter den russiske invasion af Ukraine er markedet nu det stærkeste i mere end et årti,” skriver Jacob Meldgaard, CEO i Torm i en kommentar til kvartalsregnskabet.

Det betyder gennemsnitlige rater for Torm-flåden i markedet lige nu på over 40.000 dollar pr. dag, oplyser Jacob Meldgaard.

I 1. kvartal lå de gennemsnitlige TCE rater på 16.743 dollar/dag mod 13.493 dollar/dag i samme periode i fjor.

Ingen af Torm´s skibe har befundet sig i de kritiske områder efter Ruslands invasion af Ukraine og har derfor ikke været i fare, skriver rederiet, der heller ikke har oplevet svære Covid-19 tilfælde om bord på skibene.

For hele året forventer Torm, at underskuddet fra 2021 på 41 mio. dollar bliver vendt til et overskud.
Baseret på en forudsætning om et TCE-niveau på 25.520 dollar/dag - plus/minus 1.000 dollar/dag - estimerer Torm et helårsresulatet før skat på mellem 226 mio. dollar og 257 mio. dollar, alt andet lige.

Kilde: Torm


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark