Chefen er tilfreds trods faldende omsætning

Chefen er tilfreds trods faldende omsætning
Arkivfoto.

Torsdag 12. maj 2022 kl: 09:01


Maersk Drilling, der er i fuld gang med at fusionere med amerikanske Noble, kom ud af 1. kvartal med en faldende omsætning på grund af lavere udnyttelse og lavere gennemsnitlige dagsrater. Men det blev delvist opvejet af en stærk operationel præstation - og topchefen er godt tilfreds med indsatsen.

Grunden til de laverede gennemsnitlige dagsrater i 1. kvartal - 214.000 dollar mod 233.000 dollar - og den lavere udnyttelse - 1.158 dage mod 1.376 dage i 1. kvartal i fjor - skyldes i følge Maersk Drilling, at seks af selskabet rigge var i færd med at blive gjort klar til at starte på nye kontrakter.

Til gengæld kom der flere ordre i bogen i form af otte nye kontrakter og kontraktforlængelser, der øgede udsigten til fremtidig omsætning fra 1,9 mia. dollar ved udgangen af 2021 til 2,1 mia. dollar efter 1.kvartal.

“Jeg er meget tilfreds med vores kommercielle og operationelle præstationer i 1. kvartal. Jeg er specielt stolt af vores indsats for sikkerheden, hvor vi ser fortsatte forbedringer. Vi tilførte 357 mio. dollar til vores ordrebog, der nu er på sit højeste siden 2019 og vi opretholdt en meget højt niveau for den finansielle oppetid, mens vi succesfuldt forberedte flere rigge til nye kontrakter,” udtaler Jørn Madsen, CEO i Maersk Drilling.

Efter en lang periode med et sløjt marked er det nu helt tilbage - ikke mindst for de flydende borerigge - “og Maersk Drilling er fortsat stærkt positioneret med vores fortsatte strategiske fremgang.”

Maersk Drillings forventninger til hele året er uændret. Driftsresultatet før af- og nedskrivninger (EBITDA) ventes at lande et sted mellem 210-250 mio. dollar.

Maersk Drilling indgik i fjor en aftale med amerikanske Noble om en fusion, der får Noble som det fortsættende selskab. Parterne knokler i øjeblikket med at få de britiske myndigheders godkendelse af fusionen. Det vil kræve et frasalg af en række rigge - og hvis briterne kan godkende køberne, ventes fusionen at falde på plads i midten af 2022, har Maersk Drilling tidligere oplyst.

Kilde: Maersk Drilling


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark