Den britiske flåde får hjælp fra Danmark

Den britiske flåde får hjælp fra Danmark
Torben Mikkelsen og Andrew Burns har netop underskrevet aftalen. Foto: Forsvaret

Torsdag 12. maj 2022 kl: 13:57


Den britiske flåde har bestilt fem fregatter, der er inspireret af de danske i Iver Huitfeldt-klasse, og nu har briterne og danskerne underskrevet en aftale om, at det danske søværn stiller indhøstede erfaringer og knowhow til rådighed for Royal Navy.

De fem fregatter, som i deres tekniske design og skrogudformning er stærkt inspireret af de danske, blev bestilt tilbage i 2019 og leveres fra 2023 og frem. Derfor skal briterne nu igang med at uddanne besætningsmedlemmer og med aftalen - en såkaldt Initiating Agreement - får de hjælp fra Danmark.

Aftalen blev underskrevet af viceadmiral Andrew Burns, der er fleet commander i Royal Navy, og kontreadmiral Torben Mikkelsen, chef for Søværnskommandoen, i forbindelse med den europæiske flådechefskonference ”CHENS”, der netop nu afholdes i den rumænske hovedstad, Bukarest, skriver Forsvarskommandoen.

“Det er en stor og flot anerkendelse, at en af verdens førende flåder kigger interesseret mod Danmark og vores fregatter. Det danske søværn har altid haft et tæt samarbejde med Royal Navy. Aftalen, vi indgår i dag, er en manifestation og videreførelse af dette samarbejde, og i sidste ende vil samarbejdet og kapacitetsligheden i fregatter styrke begge vore flåder i den operative ende. Derfor giver det i min verden rigtig god mening, at vi knytter vores flåder tættere sammen med denne aftale,” siger kontreadmiral Torben Mikkelsen.

Mere specifik skal danskerne inspirere briterne til at operere, opstille besætning og støttestruktur til de fem fregatter.

Kilde: Forsvaret.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark