Dansk forsvarsforbehold til debat hos Torm

Dansk forsvarsforbehold til debat hos Torm

Fredag 13. maj 2022 kl: 08:00


Venstres formand Jakob Ellemann-Jensen besøgte torsdag, som et led i kampagnen for et JA til afskaffelse af forsvarsforbeholdet, rederiet Torm i Hellerup for at høre om danske rederiers pirateri-udfordring og diskutere afstemningen om afskaffelse af forsvarsforbeholdet.

”Vi kan meget i Danmark, men vi kan ikke stå alene mod verdens trusler. Derfor skal vi opruste militært og afskaffe vores forbehold overfor EU’s forsvarssamarbejde. Det handler om at tage et større ansvar for sikkerheden i Europa og ude i verden. Fx ved at deltage i EU’s militære samarbejde om piratbekæmpelse. Som en af verdens største søfartsnationer er det i Danmarks interesse at kunne tage et medansvar og deltage i det,” siger Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre.

Vært for mødet var Jacob Meldgaard, CEO i Torm og formand for Danske Rederier. For Meldgaard er det helt afgørende, at vi gør, hvad vi kan for at beskytte vores søfarende. Derfor anbefaler han danskerne at stemme ”JA” til afskaffelse af forbeholdet 1.juni.

"Danmark er en af verdens største søfartsnationer. Vi har pligt til at passe godt på vores søfarende. Det skylder vi dem og deres familier. Derfor stemmer jeg ja til at afskaffe forbeholdet 1.juni og håber, danskerne gør det samme. Vi kan ganske enkelt passe bedre på vores søfarende uden forsvarsforbeholdet”, siger Jacob Meldgaard.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark