Russisk tankskib tømmes for iransk olie

Russisk tankskib tømmes for iransk olie
Arkivfoto.

Tirsdag 24. maj 2022 kl: 11:50


Et russisk-flaget tankskib, der har været tilbageholdt i Grækenland siden 15. april, på grund af sanktionerne mod Rusland, er nu ved at blive tømt for sin last af iransk olie ved en STS-operation. Olien er beslaglagt af USA - ikke på grund af sanktionerne mod Rusland, men på grund af dem mod Iran.

USA´s justitsministerium har hyret et tankskib fra grænske Dynacom, der nu er i gang med at tømme aframax-tankeren Lana for sin last af iransk olie, der efterfølgende bliver sejlet til USA. Det sker knap fire sømil ud for kysten ved Karistos, skriver Lloyd´s List.

Det amerikanske ministerium ønsker ikke at kommentere på sagen, men USA´s praksis med at beslaglægge sanktionerede laster har ifølge Lloyd´s Liste vist sig at være kontroversiel indenfor den maritime forsikringsverden og ført til flere juridiske udfordringer i lignende sager.

USA har tidligere hævdet, at beslaglæggelserne var OK, når de var knyttet til en amerikansk sanktioneret iransk terrorgruppe, hvilket skulle give dem jurisdiktion til at handle i internationale farvande.

Lana afventede en domstolsafgørelse i Grækenland om tilbageholdelsen, der var begrundet i sanktioner mod bestemte russiske selskaber og personer. Men skibet havde ved tilbageholdelsen formelt skiftet ejer til et ikke-sanktioneret selskab.

Men amerikanerne nåede altså at tømme skibet, inden domstolsafgørelsen.

Kilde: Lloyd´s List


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark