Uggla skammer sig over seksuelle overgreb

Uggla skammer sig over seksuelle overgreb
Maersk-formanden bad i sin tale dimittenderne om at være med til at ændre en kulturen i skibsfarten. Foto:Massachusetts Maritime Academy.

Onsdag 22. juni 2022 kl: 16:00


Maersk har et problem med seksuel chikane og overgreb og er blevet sagsøgt af to kvinder for ikke at have gjort en tilstrækkelig indsats for at forhindre det. Men nu skal kulturen i den maritime industri ændres, mener Robert Maersk Uggla, der skammer sig over krænkelserne.

“Jeg skammer mig over at sige, at seksuelle overgreb, seksuel chikane, diskrimination og mobning forekommer i vores branche - og desværre også i vores eget selskab. Dette skal ændres.”

Sådan lød det fra Robert Maersk Uggla, formand for A.P. Møller - Maersk, da han forleden talte til dimittender på Massachusetts Maritime Academy.

Han anerkendte, at det som nyansat på en traditionsbåren og hierarkisk arbejdsplads kan være svært at udfordre erfarne kolleger og overordnede.

“Men enhver, der vender det blinde øje til eller ikke vil lytte til problemet, bliver en del af det,” sagde Maersk-formanden og opfordrede de unge til at have “modet og og integriteten til at blive synlige allierede for alle, der er i fare - og tage del i den nødvendige forandring af kulturen”.

I sagsanlægget mod Maersk i New York anklager Hope Hicks en 40 år ældre overordnet for fuldbyrdet voldtægt under et praktikophold på det Maersk Line-opererede skib biltransportskib Alliance Fairfax i 2019.

Den anden kvindes anklager handler om “ekstrem sexchikane, uønsket berøring og diskrimination” fra en kollega om bord på samme skib i 2020.

Kvindernes advokat mener, at Maersk burde have gjort mere på baggrund af flere klager i 2016 om sexchikane, der betød at uddannelsens praktikdel kortvarigt blev blev indstillet.

I den konkrete sag om voldtægten af Hope Hicks, fyrede Maersk fem ansatte efter en intern undersøgelse, da sagen kom frem i oktober i fjor.

Siden begyndte Maersk at interviewe sine godt 350 kvindelige ansatte for at kortlægge problemernes omfang, og rederiet har et problem med krænkende adfærd til søs, erkendte Palle Laursen, flådechef i Maersk, overfor DR.

“I den forbindelse er der kommet en del flere sager, som vi er ved at undersøge til bunds,” sagde han - uden dog at ville sætte tal på.

“Men nok til at vi anerkender, at vi har et problem,” sagde Palle Laursen til DR den 13. juni.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark