Frankrig: Rederier må dele mia-gevinster

Frankrig: Rederier må dele mia-gevinster
Den franske præsident har tætte forbindelser til CMA CGM´s topchef. Nu ser regeringen gerne, at rederiet deler ud af sin profit. Arkivfoto.

Torsdag 30. juni 2022 kl: 11:50


Krisen kradser overalt - også i Frankrig, hvor indbyggerne er plaget af den voldsomme inflation, mens rederier og olieselskaber til gengæld skovler milliarder ind efter rekordår. Nu opfordres de af den franske finansminister til at dele noget af profitten i form af rabatter.

Den franske finansminister, Le Maire, kom onsdag med en advarsel til CMA CGM og andre transport og energivirksomheder om frivilligt at dele nogle af de milliarder, de har skovlet ind siden pandemien. Ellers kunne de risikere “regeringens vrede”.

“Et lille antal selskaber har under krisen tjent (store) overskud i sektorer som energi og transport… Jeg ønsker at de giver mange stærke forslag til, hvordan de kan give en del af deres overskud tilbage til det franske folk,” sagde finansministeren til C News TV.

“Det kan ske i form af rabatter på brændstofpriserne og forslag fra transportselskaber som CMA CGM. Hvis de vælger ikke at gøre noget, vil vi tage ansvar,” tilføjede han - uden at specificere, hvad det konkret kunne betyde.

Ifølge Reuters har ministeren bedt CMA CGM om specifikt at reducere omkostningen til transport af byggematerialer, mens han tidligere på ugen opfordrede TotalEnergies til at udvide og øge rabatterne ved benzinstanderne.

Som verdens andre store rederier kunne CMA CGM i 2021 melde om et rekordresultat på 18 mia. dollar - og er formentlig på vej til et endnu bedre resultat i 2022.

Frankrigs præsident Macron har tætte bånd til CMA CGM´s topchef, Rodolphe Saadé, der iøvrigt fik tilsagn om økonomisk støtte fra den franske stat ved starten af pandemien.

Nu vil den franske finansminister gerne have penge den anden vej til den franske befolkning.

Kilde: Splash


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark