Østergaard henter tung profil til USTC

Østergaard henter tung profil til USTC
Mia Østergaard Rechnitzer medejer og Chief Governance Officer i United Shipping & Trading Company, USTC. Foto: USTC

Tirsdag 16. august 2022 kl: 13:14


Den erfarne shippingmand Torben Janholt træder ud af bestyrelsen for Østergaard-familiens holdingselskab USTC og afløses af finansmanden Jeppe Christiansen, stifter af investeringsselskabet Maj Invest og bestyrelsesmedlem i bl.a. Novo Nordisk og Kirkbi.

Østergaard henter tung profil til USTC
Jeppe Christiansen, CEO og stifter af Maj Invest.

Efter mere end 15 år takker den tidligere mangeårige koncernchef i J. Lauritzen, Torben Janholt, af som bestyrelsesmedlem i United Shipping & Trading Company - der ejer bl.a. Bunker Holding, Uni-Tankers, SDK Freja og Unit-IT.

Det sker ifølge en pressemeddelelse fra USTC som led i den familie-ejede koncerns arbejde med at skabe strategiske forandringer i bestyrelserne for både moder- og datterselskaber.

Ind i bestyrelsen for USTC er hentet Jeppe Christiansen, CEO og stifter af Maj Invest, der betragtes som en af de absolut tungeste drenge i den danske finansverden og gang på gang har bevist, at han kan skabe resultater - senest ved at fordoble resultatet i Maj Invest fra 2020 til 2021.

Nu er han landet i bestyrelsen for et selskab, der lavede det samme nummer og fordoblede resultatet i det seneste regnskabsår til knap 1,2 mia. kr.

Ifølge en pressemeddelelse fra USTC er det Mia Østergaard Rechnitzer - den ene af Torben Østergaard-Nielsens to døtre og medejere af koncernen - som er den drivende kraft i udskiftningerne af bestyrelsesmedlemmerne.

“Der er ingen tvivl om, at udvikling af vores virksomheders strategiske ledelser er nødvendig for at fortsætte vores ambitiøse kommercielle vækstmål - især i betragtning af de stigende krav til virksomhederne om at agere ansvarligt, miljøbevist og prioritere ligestilling og mangfoldighed i arbejdsstyrken. Derofr er det ekstremt vigtigt, at vi kan tiltrække den nødvendige ekspertise og kernekompetencer, hvor der er brug for dem i organisationen,” siger Mia Østergaard Rechnitzer, der siden maj i år har været Chief Governance Officer i USTC.

I forbindelse med udskiftningerne i bestyrelserne er der også lagt vægt på at skabe en mere lige kønsfordeling.

Den nye bestyrelse i USTC består af formanden Torben Østergaard-Neilsen, næstformand Klaus Nyborg, CEO Nina Østergaard Borris, Mia Østergaard Rechnitzer, Peter Appel og Jeppe Christiansen.

Kilde: USTC


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark