Rederier bakker op om havvind-planer

Rederier bakker op om havvind-planer
Arkivfoto

Torsdag 25. august 2022 kl: 09:16


Hvis de ambitiøse planer om udbygningen af havvind skal realiseres, kræver det politisk fokus og samarbejde med vores nabolande. Derfor mener Danske Rederier, at det er positivt, regeringen har inviteret til internationalt topmøde om havvind i Østersøen.

”Vi skal i den grad have fart på, hvis vi skal nå de ambitiøse planer for udbygningen af havvind, som man er blevet enige om i EU, så det er godt at se, at regeringen er på bolden og har fokus på, hvordan ambitionerne bliver omsat til virkelighed”, siger Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier.

I dag står der 2,8 gigawatt havvind i Østersø-regionen, men EU-kommissionen vurderer, at der er plads til hele 93 GW havvind frem mod 2050.

”Vi har brug for enorme mængder grøn strøm til at omstille skibsfarten og andre tunge transportsektorer. Og når vi så samtidig ved, at udbygningen af havvind i den grad er med til at sikre jobs – også i egne hvor velbetalte jobs ikke nødvendigvis hænger på træerne, så er det bare med at speede processen op. Derfor opfordrer vi til, at vi får strømlinet udbuds, -og godkendelsesprocesser i forhold til etablering af havvindmølleparker. Vi skal have skabt en grøn regulatorisk motorvej, siger Anne H. Steffensen.

Danmark er længere fremme end eksempelvis de baltiske lande og i forhold til havvind er Danmark den største aktør i Østersen.

Ved mødet vil politiske repræsentanter fra Tyskland, Polen, Sverige, Finland, Estland, Letland, Litauen og EU-Kommissionen lytte med. Fokus bliver ifølge klima- energi og forsyningsminister Dan Jørgensen på energisikkerhed i lyset af krigen i Ukraine og klimakrisen.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark