Medie: Topmøde vil syvdoble vindenergien

Medie: Topmøde vil syvdoble vindenergien
Arkivfoto.

Tirsdag 30. august 2022 kl: 09:39


Vindenergien fra Østersøregionen skal øges til mindst 19 GW i 2030 - eller syv gange den nuværende kapacitet. Det er ifølge Politiken indholdet i en topmødeerklæring, der ventes underskrevet af stats- og regeringschefer senere i dag.

Topmødet mellem stats- og regeringschefer samt energiministre fra Østersøregionen skulle egentlig have fundet sted i Østersøen på Bornholm i dag, men det forhindrer en arbejdskonflikt i lufthavnen.

Derfor samler statsminister Mette Frederiksen i stedet deltagerne på Marienborg, hvor en voldsom udbygning af vindkraften i Østersøen står øverst på dagsordenen - drevet af klimaforandringerne og ønsket om at slippe fri af Putins fossile brændsler.

Og ifølge Politiken er der lagt op til en voldsom udbygning af havvind i Østersøen, som EU-kommissionen anslår har potentiale til at kunne levere 93 GW. I dag er kapaciteten 2,8 GW.

“Vi har en samlet ambition om havvind i Østersøregionen på mindst 19 gigawatt i 2030, syv gange den nuværende kapacitet, og vi anerkender det betydelige potentiale for havvindkraft i Østersøområdet, der når op til 93 gigawatt,” hedder det ifølge Politiken i et nyligt udkast til topmødeerklæring, som landende vil underskrive.

Det er blot få måneder siden, at Mette Frederiksen var vært ved et energitopmøde i Esbjerg. Her blev der sat et mål om at tidoble kapaciteten for havvind i Nordsøen til 150 GW frem mod 2050.

Og mandag besluttede et bredt flertal i Folketinget af udvidede den planlagte kapacitet på den kommende energiø Bornholm fra to til tre GW samtidig med, at energiøen skal forbindes til det tyske elnet.

Kilde: Politiken.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark