Shipping reagerer på eskalering af konflikt

Shipping reagerer på eskalering af konflikt
Arkivfoto

Fredag 23. september 2022 kl: 09:17


Den russiske præsident Vladimir Putins beslutning om en delvis mobilisering, og trusler om at anvende taktiske atomvåben i krigen mod Ukraine, vil gøre det vanskeligere at skaffe tonnage til at sejle korn og gødning ud af de stridende lande.

Rebeca Grynspan, der er chef for UNCTAD - United Nations Conference on Trade and Development - opfordrede i en tale ved the Global Maritime Forum i New York - shippingverden til at stille flere skibe til rådighed for eksport af korn og gødning ud af Ukraine og Rusland.

"Vi har brug for jer. Vi har brug for flere skibe, vi har brug for større skibe, der sejler til Ukraine og russiske havne for at bringe korn og gødning, der ikke er underlagt sanktioner, ud til verden", sagde Rebeca Grynspan.

Men det er ikke den vej pilen peger. Skibredere, der ønsker at være anonyme, siger til Tradewinds, at Putins trusler vil få den modsatte effekt.

"Med det, der er sket de sidste par dage, er den dystre virkelighed, at shipping søger væk, i stedet for at blive mere involveret", siger kilder til avisen.

Indtil nu er det lykkedes at transportere op mod 4 millioner tons korn ud af Ukraine, hvilket er med til at skaffe plads til en del af den høst der nu er på vej til lagrene. Men der skal maget mere til, hvis behovet for fødevare skal stilles.

Kilde: Tradewinds


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark