TotalEnergies vil lagre endnu mere CO2

TotalEnergies vil lagre endnu mere CO2
Foto: Total Energies

Onsdag 5. oktober 2022 kl: 09:17


TotalEnergies har ansøgt Energistyrelsen om en licens til at efterforske mulighederne for CO2 lagring i den danske Nordsø. Ansøgningen dækker et område med formodet geologisk velegnede strukturer, herunder området ved Haraldfeltet samt en tilstødende, vandfyldt geologisk formation.

I Haraldfeltet er TotalEnergies allerede i gang med at undersøge muligheden for at lagre CO2 i udtjente olie- og gas reservoirer, inden for rammerne af Bifrost-projektet.

”Det ansøgte licensområde understøtter vores selskabs strategi om at kunne tilbyde kunder transport og lagring af CO2 i en størrelsesorden, der overstiger 10 millioner tons årligt fra 2030”, siger direktør i TotalEnergies Danmark, Martin Rune Pedersen og fortsætter:

”CO2-fangst og lagring er en nøgleteknologi til at reducere emissioner fra en række industrielle sektorer, hvor de ellers er meget svære at komme til livs. TotalEnergies har den fornødne geologiske ekspertise og erfaring med ledelse af storskala-projekter, som vil være afgørende for at udvikle CO2 transport- og lagringsprojekter”, fortsætter Martin Rune Pedersen.

Med et efterforskningsområde der nu udvides udover Haraldfeltet, forventer TotalEnergies at kunne øge volumen for CO2-lagring og dermed at kunne etablere en konkurrencedygtig markedsløsning. Samtidig vil etableringen af Co2-lagring komme til at understøtte og udvikle aktiviteterne inden for offshore-industrien, som vil bidrage til både vækst og beskæftigelse.

Redaktionen


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark