Storfisker frikendt i Vestre Landsret

Storfisker frikendt i Vestre Landsret
Henning Kjeldsen pure frifundet i Vestre Landsret. Foto: Henning Kjeldsens Facebook-profil.

Mandag 21. november 2022 kl: 16:00


Han blev dømt til at betale en bøde på 54 mio. kr. i Retten i Holstebro og tilbagebetale et trecifret mio-beløb i ulovlige udbytter, men i dag er storfisker og “kvotekonge” Henning Kjeldsen blev pure frifundet ved Vestre Landsret. Det samme samme blev syv medtiltalte fiskere, oplyser Vestre Landsret.

Henning Kjeldsen blev i byretten dømt for at have overtrådt regler om opkøb af fiskekvoter i en periode fra 2013 til 2018.

Men ifølge dommen i Vestre Landsret er der i reglerne for fiskekvoter slet ikke er hjemmel til at straffe, men alene til at håndhæve reglerne gennem påbud om afhændelse af kvoter.

Først hvis et påbud ikke var blevet fulgt, ville det være muligt at straffe, men myndighederne har i sagen mod Henning Kjeldsen og de medtiltalte aldrig meddelt et påbud, fremgår det af Vestre Landsrets dom.

Landsretten frifandt på den baggrund alle de tiltalte og ophævede byrettens afgørelse om konfiskation, ligesom millionbøden til Henning Kjeldsen og bøderne til de medtiltalte på mellem 500.000 kr. og 4,7 mio. kr. falder bort.

"Vi er meget glade for den afgørelse, som vi har ventet på i så mange år, og vi er glade for, at landsretten er nået frem til så klar en afgørelse," siger Henning Kjeldsens advokat, Niels Christian Strauss, til Ritzau, skriver tv2.dk

Også de tiltaltes rådgivere frifindes og slipper for at betale bøder på mellem 1 og 3 mio. kr. i sagen, der er betragtet som den største kriminalsag i dansk erhvervsfiskeri.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark