Maersk indgår forlig nr. 2 om sexchikane

Maersk indgår forlig nr. 2 om sexchikane
Arkivfoto.

Onsdag 23. november 2022 kl: 08:00


A.P. Møller - Maersk har nu indgået forlig i en retssag i USA med en kvindelig tidligere ansat, der har krævet erstatning i en sag om sexchikane. I sidste uge indgik Maersk forlig med Hope Hicks, der havde anklaget sin overordnede for fuldbyrdet voldtægt under sin uddannelse på et Maersk-skib i 2019.

Maersk bekræfter indgåelse af forliget, men har iøvrigt ingen kommentarer, skriver DR.
Kvinden var som Hope Hicks under uddannelse, da hun i 2021 ifølge anklageskriftet blev udsat for "ekstrem sexchikane, uønsket berøring og diskrimination”.

Hope Hick trådte offentlig frem med sin historie i juni efter tidligere at have fortalt den anonymt. De to kvinder, der blev udsat for overgrebene på skibet Alliance Fairfax med to års mellemrum, lagde sag an mod Maersk sammen.

“Vi er dybt berørte over de sager, som er kommet frem,” hed det i en udtalelse fra Maersk, da sagerne kom frem.

“Der er brug for en omfattende kulturforandring. Det er vi i gang med, hvorfor vi f.eks. har oprettet et team, der kun arbejder hermed, og det vil vi fortsætte med,” hedder det videre.

I den konkrete sag om voldtægten af Hope Hicks, fyrede Maersk fem ansatte efter en intern undersøgelse, efter sagen kom frem i oktober i fjor.

Kilde DR.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark