Frækt olietyveri fra reserve-færge

Frækt olietyveri fra reserve-færge
Foto: Niels Jepsen - CC BY-SA 4.0

Torsdag 24. november 2022 kl: 09:25


Koldblodige tyveknægte har tømt Hals-Egense overfartens reservefærge for mellem 2.500 og 3.000 liter diesel, skriver Nordjyske. Tyveriet blev opdaget tirsdag under det normale tjek af færgen, der ligger synlig ved en træbro midt på havnen.

“Vi tilser færgen med jævne mellemrum, og da vi tjekker brændstof for lige at starte motoren, kan vi se, at tanken er helt tom, siger Johannes Jørgensen, der er overfartsleder på færgeruten.
Ved det sidste tjek den 15. november var der 2.500-3.000 liter på tanken.

Og det må ifølge overfartslederen have været nogle frække og koldblodige tyveknægte:

“Færgen ligger ved en træbro midt i havnen, hvor der er frit udsyn. Tyvene må have brugt slanger, pumpesystem, tank og en stor bil for at køre det væk,” siger Johannes Jørgensen, der har meldt tyveriet til Nordjyllands Politi.

Nu har han taget de nødvendige forholdsregler, så det ikke kan ske igen.

“Og så ser vi frem til, at vi om tre år får en ny færge. Der bliver det umuligt at stjæle diesel, den sejler på strøm, siger han til Nordjyske.

Hals-Egense overfarten, der sejler i pendulfart over Limfjorden, råder i dag over to gamle færger fra henholdsvis 1955 og 1961. Den eldrevne afløser får plads til 26 biler og kan ved spidsbelastning sejle fire ture frem og tilbage i timen.

Kilde: Nordjyske


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark