Salg af landstrøm boomer på Skagen Havn

Salg af landstrøm boomer på Skagen Havn
Foto: Skagen Havn.

Onsdag 18. januar 2023 kl: 09:13


Skagen Havn oplevede i 2022 en voldsom stigning i salget af landstrøm fra havnens nye landstrømsanlæg, der blev taget i brug i 2021. Blandt de skibe, der i stor stil kom til i 2022, var de store pelagiske fiskefartøjer, som det gamle landstrøms anlæg ikke havde kapacitet til at betjene.

Det nye anlæg har mulighed for tilsluting af ti fartøjer af gangen med individuelle spændingsniveauer og frekvenser.

Og mulighederne for at tappe landstrøm og dermed reducere luftforureningen ved kaj blev så flittigt benyttet, at havnens salg af landstrøm steg fra 1,6 mio. kWh i 2021 til 3,1 mio. kWh i fjor.

”Det er positivt at flere og flere fartøjer vælger løsningen med landstrøm, når de ligger ved kaj. Støjniveauet bliver markant reduceret når fartøjerne tilkobles landstrøm i stedet for brug af deres dieselmotorer, samtidig med at det højner luftkvaliteten. Det er således godt både for nærområdet og for miljøet. Det viser at vores store investering har båret frugt,” siger Willy B. Hansen, der er direktør for Skagen Havn.

Havnen har planer om yderligere udbygning af landstrømsmulighederne gennem løsninger med et mobilt anlæg, oplyser havnen.

Kilde: Skagen Havn.


< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark