Ny bog: Grønlandssejlerne

Ny bog: Grønlandssejlerne

Onsdag 27. januar 2010 kl: 16:04


Siden 1932 har det danske søværn udført bl.a. fiskeriinspektion og søredning ved Grønland med inspektionskuttere. I alt 10 kuttere har været i tjeneste og under barske forhold udført et stykke arbejde af stor betydning for Grønland.

I 2008-09 indsatte søværnet to nye inspektionsfartøjer som erstatning for to ældre kuttere, således at der nu kun er en enkelt inspektionskutter tilbage.

Per Herholdt Jensens bog gennemgår alle 10 inspektionskuttere samt de to nye inspektionsfartøjer. I særlige afsnit fortælles om redningsoperationer, fiskeriinspektion og suverænitetshævdelse i farvandene nord for Thule.

Bogen er righoldigt illustreret med masser af flotte billeder af inspektionskuttere og inspektionsfartøjer i de storslåede grønlandske farvande. Bogen indeholder også mange beretninger fra kuttersejlere, der fortæller om spændende oplevelser, farlige situationer og muntre hændelser i forbindelse med de mange opgaver, de har udført i de isfyldte og ofte stormomsuste farvande til gavn for det grønlandske samfund.

,-

Grønlandssejlerne
Af Per Herholdt Jensen
320 sider, rigt ill. i farver
Format 25x27 cm
ISBN 978-87-90924-40-9
Vejl. pris kr. 348


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime Danmark