Ledere vil ikke give Torm dispensation

Søfartens Ledere vil ikke sige god for, at Torm får dispensation at ansættelse et ikke nærmere defineret antal udenlandske skibsførere til bemanding af skibe 15 skibe der skal leveres fra ultimo maj 2008 til medio 2010. Det fremgår af et høringssvar

"Vi gør Søfartsstyrelsen opmærksom på, at vi er bekendt med at kvalificerede skibsofficerer og medlemmer af Søfartens Ledere har søgt job søger job i Torm. Vi har også noteret os, at disse ansøgere har fået besked om, at man i Torm ikke pt. kan tilbyde ansættelse med følgende begrundelser: '..idet vi for nuværende har det nødvendige antal officerer og vort umiddelbare behov derfor er dækket ind'," siger Peer Bøje Brandenborg.

Søfartens Ledere vil som høringspart ikke anbefale denne del at ansøgningen, idet fagforeningen er af den opfattelse, at man her ikke kan henvise til matrixkravet fra olieselskaberne. Derimod er denne del af ansøgningen alene begrundet i forventede rekrutteringsproblemer, uden angivelse af særlige grunde til dispensation og uden angivelse af hvem og hvor mange udenlandske skibsførere man mener at få behov for, hedder det i en udtalelse fra Søfartens Ledere.

Med henvisning til Torms begrundelse for dispensationsansøgningen til rederiets nybygninger, opfodrer Søfartens Ledere Søfartsstyrelsen og rederierne til at evaluerer det samlede optag til rekruttering og uddannelse af danske skibsofficerer. En sådan evaluering bør også omfatte analyse af rekrutteringspotentialet fra danske menige.

"Hvis man ser på Torms nuværende gruppe af skibsofficerer og skibsførere, er det en kendsgerning at mange af dem er startet deres maritime karriere som skibsassistenter", siger formanden for Søfartens Ledere, Peer Bøje Brandenborg.

I sin anden del af ansøgning om dispensationen til kravet om dansk indfødsret til filippinske skibsførere henviser Torm til krav fra kunderne om erfarne skibsførere og officerer, der skal have en vis ansættelsesanciennitet i rederiet og i visse tilfælde i det pågældende skib eller skibstype - de såkaldte matrixkrav fra olieselskaberne.

"Vi er opmærksom på kundernes matrixkrav. Disse krav kan være en hindring for at dygtige og kvalificerede skibsofficerer i at bevæge sig frit i et globalt jobmarked, ligesom det hindrer rederierne i at nyansatte dygtige og kvalificerede skibsofficerer til ledende stillinger om bord", siger Peer Bøje Brandenborg, som en af begrundelserne til at anbefale dispensationen til de pågældende skibsførere.

Han mener i øvrigt, at Søfartsstyrelsen bør efterlyse dokumentationen for kundernes matrixkrav i forbindelse med fremtidige dispensationsansøgning med henvisning til matrixkravet.

"Såfremt Søfartsstyrelsen er indstillet på, at imødekomme TORMs ansøgning om dispensation til de navngivne 12 skibsførere til sejlads på de 8 tankskibe i forbindelse med skibenes indflagning fra NIS til DIS, kan vi fra Søfartens Ledere støtte denne del af ansøgningen", siger formanden.

Han nævner også den kendsgerning, at Torm er et af de rederier som bidrager positivt til udviklingen af dansk skibsfart gennem blandt andet et aktivt rekrutteringsarbejde og fastholdelse af danske skibsofficerer som begrundelse for at foreningens bestyrelse har valgt at se velvilligt på dispensationsansøgningen.

Peer Bøje Brandenborg opfordre Søfartsstyrelsen til kun at lade evt. dispensationer til Dampskibsrederiet TORM A/S være gældende indtil rederiet kan bemande skibene med danske eller EU skibsførere.

Kilde: Søfartens Ledere

Relateret indhold

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Stormflod kostede én million på bundlinjen

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Borgmester vil have advokatundersøgelse af økonomisk krise

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

22.04.2024Maritimedanmark.dk

En tredje midlertidig kanal er åbnet - men kun for mindre skibe

21.04.2024Maritimedanmark.dk

Iransk spionskib er sejlet hjem

20.04.2024Maritimedanmark.dk

44 kvæstet i færgeulykke

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Russisk krigsskib på tværs af Molsfærge

19.04.2024Maritimedanmark.dk

Stena sælger sit sidste LNG-tankskib

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle