Mærsk søfolk kritiserer dårlig mad

Omfattende sparerunder og nye stramme indkøbssystemer har sendt råvarekvaliteten på Mærsk-skibene i frit fald. Det siger en række hovmestre som Berlingske Business har talt med. Rederiet tager kritikken til efterretning, og er klar til at forbedre forholdene.

”Det handler ikke om, at man skal have luksusmad. Men når man er hjemme, så kan man selv vælge sin mad og købe de råvarer, man har lyst til. Men man ville simpelthen ikke kunne købe så dårlige råvarer, som dem Mærsk byder dem”, siger Ole Philipsen, formand for CO-Søfart, til Berlingske Business.

Mærsk har indført et stramt indkøbssystem, hvor skibenes hovmestre, nu skal indkøbe råvarer via et centralt indkøbssystem med få leverandører, og det har - ifølge en række hovmestre som Berlingske Business har talt med - resulteret i råvarer, som til tider er nærmest uspiselige.

Ingen ønsker at stå frem med kritikken, men Berlingske har via CO-Søfart, som bl.a. organiserer hovmestre på Mærsk-skibe, fået udleveret en række billeder af nogle af de råvarer, som Mærsk-skibene får leveret.

”Som udgangspunkt vil vi kun have gode råvarer. Derfor kan kokkene til hver en tid afvise en levering af varer, hvis de finder, at standarden er for dårlig. De kan endvidere rapportere dette i vores indkøbssystem, så vi kan tage det op til revidering, hvorvidt vi vil blive ved at handle med den pågældende leverandør”, siger Søren Andersen fra Maersk Line til Berlingske Business.

”De pågældende billeder er samlet over en periode på halvandet år, hvor vi har modtaget mange leverancer. Ud af 16.000 leverancer i den periode, har vores skibe kun indberettet 49 klager. Der er blevet taget hånd om de tilfælde, hvor vores skibe har indberettet for ringe kvalitet, og skibene er blevet kompenseret af skibshandleren”, siger Søren Andersen til avisen.

A.P. Møller - Mærsk kommer imidlertid nu de utilfredse søfolk i møde. Efter møderne med bl.a. skibsofficererne om bord har Maersk Line erkendt, at madbudgetterne var blevet skåret for hårdt.

”Vi har for nylig øget madbudgettet med seks pct. og yderligere givet kaptajnerne rådighed over et kontantbeløb, så vi nu mener, at beløbet er passende”, siger Søren Andersen.

Berlingske Business har fået stjernekokken Søren Gericke til at vurdere de fotografier af råvarer indkøbt til Mærsk-skibe, som CO-Søfart har indsamlet. Og Søren Gericke lægger ikke fingrene imellem. Uspiseligt og sundhedsskadeligt, lyder det blandt andet fra Gericke.

Gå til Berlingske Business TV

HER

Kilde: business.dk

Maritimedanmark.dk

53,8 mio iskolde lager-m3 understøtter globale fødevarekæder

Relateret indhold

29.11.2024Maritimedanmark.dk

Søren Skou får nyt toppost

29.11.2024Maritimedanmark.dk

Kombardo Expressen bliver til Bornholm Expressen

29.11.2024Maritimedanmark.dk

Det norske rederi Hurtigruten får ny ejer

29.11.2024Maritimedanmark.dk

Kina: Vi vil samarbejde om Yi Peng 3

29.11.2024Maritimedanmark.dk

Fem reddet fra brændende skib i Østersøen

28.11.2024Maritimedanmark.dk

WSJ: Yi Peng 3 trak anker efter sig

28.11.2024Maritimedanmark.dk

Yi Peng 3 stoppede op ved danske kabler

27.11.2024Maritimedanmark.dk

Politiker langer ud efter Yi Peng 3

Jobmarked

Se alle

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle
RelyOn
Kursus
STCW - Advanced Fire Fighting (afholdes løbende)

At the end of the course the participant shall be able to use the principles for on-site management of available resources of personnel and material and shall be able to plan and exercise fire drills onboard a vessel.

Dato

30.05.2024

Tid

08:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Proficiency in Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

To give the deligate the knowledge and skills needed to safely crew an FRB. The course is acording to STCW-95, table A-VI/2-2.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Advance Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW advanced fire fighting certficate. Course Contents: - Special fire conditions - Management functions and principles - Extinguishing techniques - Emergency Contingency

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Fire Prevention and Fire Fighting Refresh (afholdes løbende)

To refresh previous gained knowledge obtained in STCW VI/1-2 basic safety training Course Contents: Limitation of fire hazards, Maintenance of emergency contingency, Behavior in situations involving fire, Extinguishing fire.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW - Combined Boat Training Basic (afholdes løbende)

To give the delegates knowledge and skills needed to safely crew survival vessels. After completion of the course, the delegate will meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 and Table A-VI/2-2

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark

RelyOn
Kursus
STCW -Proficiency in Survival Craft and Rescue Boats other than Fast Rescue Boats (afholdes løbende)

After completion of the course, the delegate must meet the qualification requirements in accordance with the STCW Code Table A-VI/2-1 Target Group: Persons to be included as the ships operating crew who must operate liferafts, lifeboats and man-over-board boats. Course Contents: Operation and construction of: - Liferafts - Lifeboats - Man-over-board boats - Life saving appliances Life-saving first aid, haemorrhage, shock and hypothermia.

Dato

16.09.2024

Tid

20:30

Sted

Uglviggårdsvej 3, Esbjerg Ø, 6705, Denmark