Klik venligst
danskerederier.gif

Besætning på Mærsk skib modtager pris

Besætning på Mærsk skib modtager pris

Lørdag 2. juli 2011 kl: 09:00


Besætningen på Maersk Lines containerskib Charlotte Mærsk har modtaget den fornemme pris - 2011 IMO Award For Exceptional Bravery at Sea - som anerkendelse af besætningens modige indsats ved en brand om bord i 2010.

”Det er første gang, at danske søfarende anerkendes i forbindelse med IMO-prisen for udvisning af særligt mod. Jeg vil først og fremmest ønske hele besætningen fra Charlotte Mærsk et stort tillykke. Der er ikke tvivl om, at de under skibsbranden gik langt ud over, hvad man kunne have forventet af en skibsbesætning, også henset til den betydelige fare, de stod over for. Det er anerkendelsen en klar tilkendegivelse af fra den internationale søfartsverden", siger Søfartsstyrelsens direktør, Andreas Nordseth.

Der udbrød brand om bord på Charlotte Mærsk, der havde 4142 containere om bord, den 7. juli 2010 45 nautiske mil ud for den malaysiske kyst. Branden opstod i en container med farligt gods og branden udviklede sig eksplosivt. Det stod hurtigt klart for besætningen, at der var tale om en alvorlig brand med risiko for, at branden spredte sig til bl.a. en container med flydende gas (LPG). Det blev overvejet at forlade skibet, men besætningen valgte selv at bekæmpe branden og var dermed stærkt medvirkende til slukningen af branden. Besætningen var klar til at bekæmpe branden 7 minutter efter alarmen havde lydt. Besætningen foretog bekæmpelsen alene de første 24 timer, da assistance fra relevante myndigheder ikke kunne nå frem tidligere. Branden om bord var så voldsom, at den først blev endelig slukket efter 11 dage.

”IMO Award For Exceptional Bravery at Sea ” blev første gang uddelt i 2007, og uddeles på baggrund af nomineringer fra medlemslande eller interesseorganisationer. Prisen er indstiftet bl.a. som en anerkendelse af, at de søfarende udgør kerneelementet i søsikkerhed. I 2011 havde IMO modtaget 38 nomineringer.

Selve prisen tildeles i år en sydkoreansk kaptajn, der i forbindelse med et pirateriangreb udførte en række handlinger for at redde sit skib og besætning, og i bestræbelserne blev han truffet af skud. Kaptajnen overlevede heldigvis og han tildeles prisen for sin heltemodige indsats.

Tildelingen af den fornemme pris til besætningen om bord på Charlotte Mærsk skete i forbindelse med mødet i IMO’s Council i denne uge.

Kilde: Søfartsstyrelsen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- A.P. Møller Capital køber ind i Marokko
- Monjasa på tanker-indkøb i Stena
- Bunker Holdings topchef kræves fængslet
- Maersk fordobler kapaciteten på tog-rute
- Bunker Holding hyrer global salgsdirektør
- Østergaard køber Freja Transport & Logistik
- Blue Water ekspederer 187-tons hammer
- Maersk vil gøre små kunder til big business
- DSV: Finanskrisen var værre end corona
- Første luftfragt-leverance i eget navn
- DSV opjusterer efter forrygende 3. kvartal
- Det kører på skinner for Maersk


Dagens mest læste

- Amerikansk krigsskib skrottes efter brand
- USA beskylder Kina for åbenlyse krænkelser
- Ny efteruddannelse skal sikre job på land


Ugens mest læste

- Ups: Nybygning oversvømmet på værft
- Malm-gigant rammer to i havnemanøvre
- Sådan ser et rekordstort container-tab ud
- Irans revolutionsgarde får nyt flagskib
- Dødsens farlig fangst detoneret
- ONE Apus har tabt 1.900 containere
- Efter 5 år: Miljøskibe tæt på levering
- Danske ø-færger i nye farver
- Yara har taget levering af Yara Birkeland
- Kaptajn risikerer fængsel på livstid
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst