Klik venligst
danskerederier.gif

Mærsk giver millioner til Søfartsmuseum

Mærsk giver millioner til Søfartsmuseum

Onsdag 30. november 2011 kl: 16:30


A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 6.787.500 kr. til Marstal Søfartsmuseum til erhvervelse og gennemgribende istandsættelse af Erik Eriksens Træskibsværft med værkstedshal, skure og et mindre beddingsanlæg på Marstal Havn.

Værftet ligger på et område kaldet for Eriksens Plads, som museet ligger klos op af. Her er betingelserne for maritime udfoldelser i høj grad til stede og her er en af museets samarbejdspartnere, Maritimt Center Ærø, inde på en del af pladsen i forvejen.

I læ af den imponerende havnemole ligger byens skibsbygningspladser herunder Eriksens Plads med slæbested og skibsbygningsplads, der har været i brug som sådan fra 1855. Det er dette havneafsnit som A. P. Møllerfonden nu har ydet økonomiske midler til at tage hånd om.

Igangværende restaureringsprojekt Bonavista foregår netop her, og det har påkaldt stor interesse og opmærksomhed omkring stedets kvaliteter. Som ansvarlig vogter af den maritime kulturarv går Søfartsmuseet med denne fornemme donation helt frem til kajkanten og om bord på skibe langs kaj med pulserende havneerhverv som velsete naboer. Museets planlagte aktiviteter og renoveringer på området sker på stedets egne havnerelaterede betingelser.

Eriksen Plads-området har rødder tilbage til dansk sejlskibsfarts guldalder og er et af havnens arnesteder for træskibsbygning. Mere end et dusin skibsbyggerier har gennem årene sat skibe i søen herfra både til nærfarten og langfart. Af fortsat eksisterende skibe, søsat fra pladsen, findes tysk skonnert Lilleholm, bygget af Otto Hansen 1893, skonnerterne Bien og Aron, bygget af L. J. Bager i henholdsvis1898 og1906, engelsk skonnert Glaciere og svensk galease Yrsa, bygget af Jens Rasmussen henholdsvis 1899 og 1907, og tremastskonnert Marilyn Anne, bygget af Erik Eriksen i 1919. Sidstnævnte skib, der er bygget til newfoundlandsfarten som Frem har meget apropos i sin Marstaltid haft skibsreder A. P. Møller i ejerkredsen.

Skonnert Bonavista, der i disse år restaureres på Eriksens Plads af Ebbes Bådebyggeri, og tremastskonnert Fulton er bygget på en af havnens andre skibsbygningspladser af skibsbygmester Chr. Ludvig Johansen i henholdsvis 1914 og 1915.

Kilde: Marstal Søfartsmuseum


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Gamle isbrydere skrottes inden længe
- Står du lige og mangler et krydstogtskib
- Skibsfartens hus fylder 100 år
- Stena Line fejrer 60-års jubilæum
- Video: Oplev havet under en orkan
- Fregat ramt af bomber og missiler
- Kender du historien om Chastine Mærsk ?
- Beslaglagt oligark-yacht forlader Hamborg
- Så er Dannebrog tilbage i Frederikshavn
- Containerskib kæntret i Iskenderun
- 50 år med kvinder i Søværnet
- Gigantisk kranskib skadet af orkan


Dagens mest læste

- Russisk krigsskibe gemmer sig ved Danmark
- Stor kornudskibning fra Aalborg Havn
- Containermarkedet risikerer overkapacitet
- Stena Bulk vil lagre CO2 under sejlads
- Stor interesse for at høre om forsvarspolitik


Ugens mest læste

- Russisk skib ankret op i dansk farvand
- Mystik om kollideret produkttankskib
- Rapport: Derfor kæntrede Henriette Sand
- Russisk krigsskibe gemmer sig ved Danmark
- Står du lige og mangler et krydstogtskib
- Kapring var i virkelighed forsikringssvindel
- Gamle isbrydere skrottes inden længe
- Mærsk bestiller yderligere seks metanolskibe
- Sidste Tyra II kranløft sætter verdensrekord
- Stor flådeaktivitet ud for Bornholm
Klik venligst
Klik venligst