Klik venligst
danmarks-rederiforening.gif

Mærsk giver millioner til Søfartsmuseum

Mærsk giver millioner til Søfartsmuseum

Onsdag 30. november 2011 kl: 16:30


A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal donerer 6.787.500 kr. til Marstal Søfartsmuseum til erhvervelse og gennemgribende istandsættelse af Erik Eriksens Træskibsværft med værkstedshal, skure og et mindre beddingsanlæg på Marstal Havn.

Værftet ligger på et område kaldet for Eriksens Plads, som museet ligger klos op af. Her er betingelserne for maritime udfoldelser i høj grad til stede og her er en af museets samarbejdspartnere, Maritimt Center Ærø, inde på en del af pladsen i forvejen.

I læ af den imponerende havnemole ligger byens skibsbygningspladser herunder Eriksens Plads med slæbested og skibsbygningsplads, der har været i brug som sådan fra 1855. Det er dette havneafsnit som A. P. Møllerfonden nu har ydet økonomiske midler til at tage hånd om.

Igangværende restaureringsprojekt Bonavista foregår netop her, og det har påkaldt stor interesse og opmærksomhed omkring stedets kvaliteter. Som ansvarlig vogter af den maritime kulturarv går Søfartsmuseet med denne fornemme donation helt frem til kajkanten og om bord på skibe langs kaj med pulserende havneerhverv som velsete naboer. Museets planlagte aktiviteter og renoveringer på området sker på stedets egne havnerelaterede betingelser.

Eriksen Plads-området har rødder tilbage til dansk sejlskibsfarts guldalder og er et af havnens arnesteder for træskibsbygning. Mere end et dusin skibsbyggerier har gennem årene sat skibe i søen herfra både til nærfarten og langfart. Af fortsat eksisterende skibe, søsat fra pladsen, findes tysk skonnert Lilleholm, bygget af Otto Hansen 1893, skonnerterne Bien og Aron, bygget af L. J. Bager i henholdsvis1898 og1906, engelsk skonnert Glaciere og svensk galease Yrsa, bygget af Jens Rasmussen henholdsvis 1899 og 1907, og tremastskonnert Marilyn Anne, bygget af Erik Eriksen i 1919. Sidstnævnte skib, der er bygget til newfoundlandsfarten som Frem har meget apropos i sin Marstaltid haft skibsreder A. P. Møller i ejerkredsen.

Skonnert Bonavista, der i disse år restaureres på Eriksens Plads af Ebbes Bådebyggeri, og tremastskonnert Fulton er bygget på en af havnens andre skibsbygningspladser af skibsbygmester Chr. Ludvig Johansen i henholdsvis 1914 og 1915.

Kilde: Marstal Søfartsmuseum


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Luksus-hotelkæde vil være sejlende
- Eftersøgningen slut på passager-dæk
- Svitzer og Roll-Royce i fjernstyret sejlads
- Stor forvirring om skibskollision
- Kejserligt besøg på MHI Vestas i Lindø
- Største redningsaktion i år for KBV 002
- USS Fitzgerald var tæt på at synke
- Nu afgøres America's Cup ud for Bermuda
- International flåde finder 3,3 ton narko
- Mineryddere fandt to gamle miner
- Det kniber med at lette og lande…
- Stor flådeøvelse i Østersøen næsten slut


Dagens mest læste

- Maersk Line omdirigerer 350.000 containere
- DFDS køber to kanalfærger fra Eurotunnel
- Det er de søfarendes dag i dag


Ugens mest læste

- Stor forvirring om skibskollision
- USS Fitzgerald var tæt på at synke
- Inspektionsskibe i stor redningsaktion
- Flotte droneoptagelser af søsætning
- Kollision sætter fokus på containerskibe
- Kran kollapset i Finland
- De bliver bare ved med at fascinere...
- Indvielsen af batteridrevet færge udskudt
- RAL melding fører til strejke i Aalborg Havn
- APM Terminals fyrer 160 i Göteborg
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst