Klik venligst
danskerederier.gif

Nyt masterkursus i maritime governance

Nyt masterkursus i maritime governance

Fredag 3. maj 2013 kl: 12:38


Danmarks Rederiforening og Søfartsstyrelsen er gået sammen omkring et projekt, hvor World Maritime University udvikler et unikt koncept omkring Maritime Governance og Corporate Social Responsibility

”Målet er at udvikle en kursusmodel for alle WMU’s uddannelsesspor på kandidatniveau samt at videreudvikle kurset, således at det ligeledes omfatter opsøgende aktiviteter såsom et professionelt udviklingskursus samt seminarer tilpasset særlige omstændigheder på specifikke internationale placeringer”. Siger Björn Kjerfve, rektor for World Maritime University / WMU

WMU vil i løbet af de næste tre år vil udvikle, teste og udbyde et kandidatkursus i Maritime Governance og Corporate Social Responsibility (MG&CSR). To områder, som oplever stigende fokus på videregående søfartsuddannelser. Kurset får en høj akademisk standard og leverer vægtig viden baseret på MG&CSR-politikker og -initiativer, herunder ’best practice’ inden for søfartssektoren i udviklingslandene.

Projektet vil inddrage søfartserhvervets interessenter og søfartsadministrationer og har til formål at etablere et forskningsnetværk samt en biblioteksdatabase indeholdende maritimt relaterede erfaringer med MG og CSR. Databasen vil få til huse i World Maritime University i Malmø, Sverige.

“CSR udgør i stigende grad en vigtig del af mange rederiers forretningsmodeller, og flere rederier har en ambitiøs og målrettet CSR-politik. Men der kommer et punkt, hvor den videre styrkelse af CSR-initiativerne gør det nødvendigt at involvere andre interessenter, såsom kunder, søfartsadministrationer og havnemyndigheder. Danmarks Rederiforening er af den overbevisning, at dette projekt ikke alene vil skabe en frugtbar platform for fortsat inspiration vedrørende CSR inden for erhvervet, men at det – hvilket er lige så vigtigt – vil skærpe interessenternes opmærksomhed på de udfordringer, som følger, når man opererer i et globalt marked som det maritime”, siger adm. direktør i Danmarks Rederiforening Peter Bjerregaard.

Direktør i Søfartsstyrelsen, Andreas Nordseth, ser frem imod arbejdet og anser projektet for at kunne bidrage til at begrænse de administrative byrder i forbindelse med havnestatskontrol og havneanløb.

“Kombinationen af MG og CSR er et effektivt redskab til en bedre gensidig forståelse mellem det internationale søfartserhverv, havnestatsmyndigheder og havnemyndigheder”, siger Andreas Nordseth.

Mogens Schrøder Bech/kontorchef i Søfartsstyrelsen, Jan Fritz Hansen/vicedirektør i Danmarks Rederiforening og Maria Bruun Skipper/chefkonsulent i Danmarks Rederiforening, vil repræsentere hver deres organisation i forbindelse med projektet, og de ser frem til at samarbejde med et team af undervisere fra WMU.

Teamet, som ledes af akademisk vicerektor og professor Neil Bellefontaine samt adjungeret professor Lisa Froholdt, skal promovere MG&CSR-projektet og dets globaltrækkende målsætning.

Projektet, der er finansieret af Den Danske Maritime Fond, forventes at strække sig frem til foråret 2016.

Kilde: Danmarks RederiforeningKlik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Blue Water åbner kontor i Guyana
- Bunker One indgår aftale om lavsvovlsolie
- Blue Water Shipping åbner kontor i Italien
- Nye oplysninger i sag mod Dan-Bunkering
- Stor maritim interesse for grønne fonde
- Rapport: Ny viden om batterisikkerhed
- Maersk Tankers lancerer digitalt selskab
- SDK Shipping køber tre Esbjerg-selskaber
- Topchef sigtet i Dan-Bunkering-sagen
- Dansk ruteoptimerings-service får ny chef
- DanPilot køber alle anparter BeltPilot
- Bunker One udvider til New Orleans


Dagens mest læste

- Se norsk sømandskab når det er bedst
- Oslofjord får stor overhaling på Fayard
- Ingen vil købe MAN Energy Solutions


Ugens mest læste

- Vild video af en voldsom dag på søen
- Besætning forlader synkende tankskib
- Tyra-renovering ramt af betalingsstandsning
- Lodser advarer mod ofte anvendt lejdertype
- Ny kæmpekran på vej til Danmark
- Så slap de endelig af med gammel skude
- Endnu et containerskib i brand
- Farvel til Søfartsstyrelsens Jens Sørensen
- DFDS ro-ro klar til at afvise piratangreb
- Et af verdens ældste skibsværfter lukker
Klik venligst
Klik venligst