Klik venligst
danskerederier.gif

Store nedskæringer på vej hos A2SEA

Store nedskæringer på vej hos A2SEA

Onsdag 16. marts 2016 kl: 15:03


A2SEA vil sælge eller oplægge i alt seks af sine installations- og servicefartøjer inklusive fire CT offshore skibe. Seks fartøjer, der drives for DONG Energy får anden operatør. Det er mangel på arbejdsopgaver til skibene, der er årsagen, oplyser CEO Jens Frederik Hansen, A2SEA, til Maritime Danmark.

”Vi stod over for enten at skulle satse på at investere i nye og større fartøjer med moderne udstyr, der måske ikke var tilstrækkeligt arbejde til, eller afvikle aktiviteterne. Vi valgte den sidste løsning”, siger Jens Frederik Hansen til Maritime Danmark.

De to installationsfartøjer Sea Jack og Sea Power vil blive oplagt og forsøgt solgt. Sea Jack har ikke haft opgaver siden foråret 2015, mens Sea Power kun har haft få mindre serviceopgaver. Udsigten til fremtidig beskæftigelse ser ikke lyse ud. Fartøjerne er simpelthen ved at blive udkonkurreret af andre operatørers nyere og større enheder.

Kabellægningsskibet Sia og tre mindre support- og undersøgelsesfartøjer, Nico, Line og Sander2, samt deres udstyr hos CT Offshore vil ligeledes blive taget ud af drift med salg for øje. Alle fire fartøjer har afsluttet deres nuværende arbejde. A2Sea ejer 67 procent af CT Offshore.

A2SEA driver seks mandskabs- og servicefartøjer for DONG Energy. Deres arbejdsopgaver har været i udbud og der kommer ifølge Jens Frederik Hansen ny driftsoperatør fra den 1. april i år. De seks fartøjer er: Anholt -, Kattegat -, og Djurs Wind samt Wind Supplyer, Wind Transporter og Wind Supporter.

Den store nedskæring vil naturligt føre til en række afskedigelser efterhånden som de forskellige aktiviteter ophører. Præcist, hvornår det sker og hvor stort antal, der bliver tale om, ønsker A2SEA ikke at oplyse.

”Det oplyser vi naturligvis ikke, så længe samtaler mellem fagforeninger og tillidsfolk finder sted og alle ansatte ikke er orienteret”, siger Jens Frederik Hansen.

A2SEA’s flåde vil, når de øvrige aktiviteter er nedlagt, og selskabets fire mandskabsfartøjer: Sea Breeze, Sea Gale, Sea Storm og Sea Hurricane, er solgt, kun omfatte de tre større havmølleinstallationsskibe: Sea Installer, Sea Challenger og Sea Worker.

Sidstnævnte ligger stadig kæntret ud for Nymindegab i Nordsøen. A2SEA er i gang med at indhente tilbud og forslag til, hvordan den vanskelige bjærgning skal foregå. Det går i den rigtige retning, selvom der endnu ikke er nogen tidsplan.

Redaktionen

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk Drilling på vej mod verdensrekord
- Større undersøgelse ved Energiø Bornholm
- Semco Maritime scorer stor asiatisk ordre
- Energistyrelse søger nye områder til havvind
- Olierørledning trukket 30 m over havbunden
- Vestas lukker tre fabrikker i Europa
- Stenca Solutions får stor brasiliansk ordre
- Omstridt gasledning tages i brug i oktober
- Simens lancerer genanvendelige vinger
- 82 får erstatning efter massefyring
- Ørsted og ATP finder partnere til energiø
- Rederier vigtig brik i Kriegers Flak


Dagens mest læste

- Maersk Drilling på vej mod verdensrekord
- Havne-eksplosion splitter på ny Beirut
- IMO indleder ny fase i klimadrøftelser


Ugens mest læste

- Mød Maersk første kvindelige kaptajn
- Maersk indgår stor aftale med Danish Crown
- Atomubåd: Kina kræver forklaring af USA
- Krydstogtskib rammer kajanlæg i Hamborg
- Maersk dirigerer skibe væk fra Felixstowe
- I retten for at sejle direkte ind i bro
- Farvel til gammel Gedser-Travemünde færge
- Norsk fregat bliver til armeringsjern
- Video: Søfolk evakueret af helikopter
- LNG-lobby langer ud efter Maersk topchef
Klik venligst
Klik venligst