Danske Havne holder havnekonference

Et par hundrede aktører fra og omkring de danske havne er tirsdag og onsdag samlet til havnekonference i Esbjerg. Ud over havnekonferencen danner Musikhuset tirsdag eftermiddag også ramme om Danske Havnes generalforsamling

Temaet for havnekonferencen er transformation.

Fortsat internationalisering, stigende konkurrence og nye markeder betyder, at havne skal være omstillingsparate og være i stand til at transformere sig i takt med markedsudviklingen. Årets konference sætter fokus på denne transformation - havnenes økonomiske udvikling, fremtidens markeder og handlerum.

Brexits konsekvenser er endnu ikke fuldt afklarede. Hvad betyder Ocean Economy for danske havnes business cases? Og hvad betyder de nye rammer for danske havne i lov-regi for havnenes udfoldelsesmuligheder?

Det er Havnekonferencens fokus, og for første gang i Danske Havnes 100 årige eksistens afholdes Havnekonferencen i samarbejde med CBS maritime, der med stærke kræfter vil bidrage til at lodse deltagerne igennem deres syn på havnenes transformation og de muligheder, der ligger i denne.

Emnet "Port Transformation" er derfor valgt som samlende overskrift for Havnekonferencen 2018.

Tirsdag:

12.40-12.50 Velkomst v/ Jesper Frost Rasmussen, borgmester i Esbjerg

12.50-13.00 State of the nation - den danske havnesektor v/ Ole Ingrisch, formand for Danske Havne og havnedirektør på Esbjerg Havn

13.00-14.00 Analysen af havnesektoren - er det noget galt i havnene? v/Morten Thorball, COO og Partner hos Struensee & Co.

Transportministeriet igangsatte forud for arbejdet i det særlige ekspertudvalg en omfattende analyse af havnesektoren for at identificere problemer og udfordringer. Ekspertudvalgets anbefalinger til en ny lovgivning for havnesektoren ventes offentliggjort i april 2018. Lederen af denne analyse , partner i Struensee & Co vil præsentere konklusionernes fra analysen.

14.00-14.30 "20 spørgsmål" til ministeren v/ Ole Birk Olesen (LA), transportminister

Port Transformation - hvordan ser ministeren på det?

14.30-14.40 Vinderne af Danske Havnes fotokonkurrence annonceres v/ Ole Birk Olesen (LA), transportminister

14.40-14.55 Kaffepause i udstillingsområdet 14.55-15.40 Forstå havnenes transformation v/ Peter de Langen gæsteprofessor ved CBS

Det er ikke muligt at spå om fremtiden. Men Peter de Langen har den nyeste forskning i, hvordan nogle af de udenlandske havne, som de danske havne konkurrerer med, transformerer sig med nye selskabsstrukturer, øget liberalisering og nye markeder for at imødese de udfordringer, de står overfor. Så med Peter de Langens kyndige hånd kan vi forhåbentlig se ind i krystalkuglen og blive klogere på, hvordan de danske havne positionerer sig bedst muligt til fremtidens marked.

Oplægget holdes på engelsk, der vil være tolk.

15.40-16.25 Ocean economy v/ Sofia Fürstenberg, Business Development and DS Manager i Nor-Shipping

I 2010 var der 31 mio. beskæftigede inden for ocean economy. Det tal stiger til 40 mio. i 2030 ifølge OECD rapporten, Ocean Economy 2030. Hvordan får man som reder del i den kage, og hvad skal havnene gøre for at understøtte de nye business cases, der opstår?

Sofie Fürstenberg, Business Development and DS Manager i Nor Shipping, vil guide os igennem de nye markeder og de nye behov.

16.25-16.45 Kaffepause i udstillingsområdet 16.45-18.30 Generalforsamling i Danske Havne

Onsdag:

09.05-10.00 Brexits konsekvenser for dansk fiskeri og erhvervsliv v/ Claus Grube, Senior Advisor, Ambassadør i London og ved Danmarks faste repræsentation i EU Konsekvenserne af Brexit er stadig uklare, og uklarhed og uforudsigelighed er et dårligt match for langsigtet forretning. Hvad ved vi nu om de rammer, der arbejdes på? Claus Grube, ambassadør, vil lede os kyndigt igennem Brexit-processen og de mulige konsekvenser for dansk erhvervsliv i et havneperspektiv.

10.00-11.40 Workshops (pause 10.40-10.50)

Spor: Digitalisering Alle taler om open source, optimering og digitalisering, men hvordan kan det bruges i de danske havne? Hvordan kan havnene og deres virksomheder få gavn af dette? Hvad kræver det fra ledelse og medarbejdere, og hvordan kommer man skridtet videre fra ord til handling?

v/ Thomas Bagge, Senior Director hos Mærsk Mærsk og IBMs nye selskab skal udvikle et fælles globalt økosystem for transport. Det vil virke, hvis hovedparten af rederier, terminaler og havne i det hele taget er med ombord - men hvordan kommer det til at virke? Thomas Bagge, Senior Director hos Mærsk vil uddybe planerne for det nye økosystem for transport og give sit bud på, hvordan havnene kan sikre sig en plads i den nye fremtidige digitale infrastruktur.

v/ Bo Overgaard, direktør i Septima Infrastruktur kan også være digital. Men hvordan gribes processen an? Når al offentlig data er sluppet fri, hvad er så A og hvad er B? Bo Overgaard, direktør i Septima, vil forklare, hvordan de arbejder på at guide virksomheder på rette spor i digitaliserings-junglen, så de får størst mulig udbytte af de frie data.

v/ Thomas Okke Frahm, senior vice president og CIO i Nilfisk

Når man taler digitalisering, kan man som en moderne virksomhed ikke læne sig tilbage og være follower. Digitalisering foregår helt ude i frontlinjen. Det er nogle andre 'capabilities', end man har været vant til. Derfor kræver det også nye måder at tænke på og nye måder at lede på. Nilfisks CIO, Thomas Okke Frahm, vil fortælle, hvorfor de opruster på digitaliseringsområdet og arbejder på at vise, at man kan lave produkt-innovation med it.

Spor:

Cirkulær Økonomi

Med udviklingen af den cirkulære økonomi, vil de eksisterende transport- og logistikmønstre blive ændret. Affaldsprodukter som før blev transporteret til forbrænding eller deponi, vil blive genanvendt on-site eller måske på havnen. Og derudover opstår der nye business cases og samarbejder. Hvordan sikres de stærkeste samarbejder? Hvad er business casen? Og hvor er potentialet?

v/ Henrik Carstensen, Havnedirektør i Grenaa havn og Mette Boysen, COO i Stena Recycling Der er enorme ubenyttede ressourcer i affald og cirkulær økonomi. Potentialet er stort. Grenaa Havn har recycle & waste management, som én af deres kerneaktiviteter. Henrik Carstensen, Havnedirektør, Grenaa Havn, og Mette Boysen, COO, Stena Recycling vil give deres bud på, hvad havnen skal gøre for at sikre optimale arbejdsbetingelser for kunderne. Og hvordan kunden vil bruge havnen, så synergieffekten sikres, og 1+1 giver 3?

v/Jan-Jaap Cramer, udviklingschef i Vordingborg Havn Vordingborg Havn udvider med genanvendelige materialer. Jan-Jaap Cramer, Udviklingschef i Vordingborg Havn vil forklare, hvad Vordingborg Havn har lært, der kan give inspiration til andre. Hvad er de klare don'ts, og hvordan forestiller Vordingborg Havn sig at bygge videre på den succesfulde business case?

Spor:

Udbudsportal

10.00-10.40 - deltagere på udbudsportal-sporet kan frit gå til andet spor efter kaffepausen. Den 1. juli 2018 træder den nye udbudslov i kraft, som medfører, at EU-udbud fremover skal være fuldt ud digitale. For at lette havnenes arbejdsbyrde i forbindelse med udbud blev det, på bestyrelsesmødet i Danske Havne den 28.-29. november 2017, besluttet, at der etableres en brugerbetalt digital udbudsservice, som havnene får mulighed for at bruge. Danske Havne har derfor indgået aftale med Kammeradvokaten, om at give adgang til deres portal Digitale Udbud.

v/ Anne Borch Dissing, projektkonsulent ved Kammeradvokaten "Digitale Udbud", er et digitalt udbudssystem, der understøtter håndtering af udbudsprocessen fra oprettelse af udbudspakke til udvælgelse af tilbudsgiver. Anne Borch Dissing vil redegøre for krav i forbindelse med udbudsprocesser og introducere til "Digitale Udbud" med en gennemgang af systemet.

Spor: Academic Workshop -Maritime Port Transformation Conference (fortsættelse)

Session 3: Business model innovation Promoter: Professor Thomas Ritter, CBS, Department of Strategic Management and Globalization.

Session 4: Corporate governance Promoter: Associate Professor Bersant Hobdari, CBS, Department of International Economics and Management).

Hver session indledes med et kort oplæg fra en strategiforsker, hvor vedkommende først præsenterer 2-3 "hot research topics" inden for sit tema, efterfulgt af en rundbordsdiskussion. Sessionerne vil foregå på engelsk og uden tolkning. Der er begrænsede deltagerpladser, derfor er deltagelse kun mulig via forudgående tilmelding til Sofie Gravers Jacobsen, sgj@danskehavne.dk /M: 6068092 .

11.40-12.00 Afrunding og god tur hjem

Relateret indhold

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Molslinjen vinder fornem AI-pris

16.04.2024Maritimedanmark.dk

Færgefart ligger stille efter påsejling

11.04.2024Maritimedanmark.dk

ADP A/S henter nye markedsandeler i rekordår

11.04.2024Maritimedanmark.dk

Fyret vicedirektør modtog millioner på konsulentaftale

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Skagen Havn satte nye rekorder i 2023

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aarhus Havn tilbyder nu opladning til lastbiler

10.04.2024Maritimedanmark.dk

Aalborg Havn vil løfte mere

02.04.2024Maritimedanmark.dk

Hong Kong havn sejlet agterud af konkurrenter

Jobmarked

Se alle

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

RelyOn Nutec

Timeansatte instruktører

Har du en uddannelse inden for det maritime, offshore eller brand & redning? Er du en udadvendt profil med flair for at formidle din viden, og vil du være en del af en organisation, hvor alle tager ansvar for at give vore kursister den bedst mulige læring og oplevelse?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Horsens Kommune

Navigatør til Endelavefærgen søges snarest

Da en af vores gode medarbejdere har valgt at søge nye udfordringer, søger vi en ny og frisk navigatør. Du vil efter grundig oplæring skulle fungere både som skibsfører og som styrmand.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

27.04.2024

Skive Kommune

Overfartsleder til Fursund Færgeri

Kunne du tænke dig at have den smukke Limfjord som arbejdsplads? Så har du nu muligheden for at blive vores nye kollega ombord på færgerne Mjølner-Fur og Sleipner-Fur.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

20.04.2024

MARPRO Search & Selection

Recruitment Consultant

Are you passionate about the maritime industry? Can you talk to anyone? Can you roll with the punches? Recruitment can be unpredictable, but we need someone who can handle challenges with a smile on their face.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

H. Folmer & Co.

Indkøber

Er du indkøber med interesse og forståelse for den maritime industri? Har du teknisk erfaring og evnen til at håndtere forskelligartede opgaver i en dynamisk og uforudsigelig arbejdsmiljø? Så er denne stilling som indkøber i vores rederi måske noget for dig!

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle