Vistula Mærsk Danish Ship of the Year 2018

Det blev det isforstærkede feederskib Vistula Mærsk, der er ejet af Maersk Line datterselskabet Seago Line, der løb med titlen ’Danish Ship of the Year 2018. Vinderen blev offentliggjort fredag på den maritime messe - Danish Maritime Fair - i København.

Komiteen bag kåringen af Vistula Mærsk skriver i sin begrundelse:

”Feeder segmentet har i flere år levet en lidt hensygnende tilværelse, da det er de store containerskibe, der har tiltrukket sig opmærksomheden.

OMT og Maersk Line har i tæt samarbejde udviklet det endelige design, der er et godt bud på fremtidens feederskib, og som med sin isforstærkning desuden er verdens største containerskib med is-klasse 1A

Skrogdesignet er udformet med lodret stævn med integreret moderat bulb. Sådan en stævn er nemmere at producere, men samtidig har den gode fremdrivningsegenskaber.

Den længere vandlinjelængde på alle dybgange giver mindre samlet brændstofforbrug end den traditionelle bulb, der ofte benyttes for at hente de sidste sparede procenter hjem.

”Det skal også fremhæves, at skibet er forsynet med ror-bulb, der også reducerer effektbehovet til fremdrivning”, skriver komiteen.

Maskinmester Per Jørgensen, der er medlem af den 4-mand store uafhængige ekspertkomite - der står bag kåringen af Danish Ship of the Year - supplerede ved at sige:

”Udover at skibet er designet af et dansk konsulentfirma, så har en række betydelige danske underleverandører bidraget til skibets udrustning:

• MAN Diesel og Turbo – hovedmotor • DESMI Oceanguard: UV ballast vandbehandling, ballast pumper, brandpumper samt krængningspumper • Wärtsilä-Lyngsø Marine: Alarm og monitoreringssystem samt broudstyr • Hempel: Generel maling leverandør samt maling til ballasttanke • NOVENCO: Air condition og ventilations blæsere • Grundfoss: Kondens- og fødevandspumper • Agrometer: Ballast strip pumper • Viking: Redningsflåder

På komiteens vegne ønsker jeg rederiet tillykke med prisen”, sagde Per Jørgensen.

CEO i Seago Line Søren Castbak, takkede for prisen.

”På vegne af Seago Line, Maersk Line og A.P. Møller - Maersk takker jeg for den fornemme pris. Vi er stolte af at Vistula Mærsk vandt titlen i så stærkt et felt”, siger Søren Castbak.

”Vistula Maersk er det første i en serie på syv Ice class 1A containerskibe bygget specielt til sejlads i Nordsøen og Østersøen. I slutningen af denne måned tager vi levering af det andet skib i serien, Volga Mærsk. Begge skibe vil blive indsat på vores feederrute mellem Rotterdam og St. Petersborg”.

De fire skibe der var nominerede til prisen i år var:

Maersk Master - AHTS Starfish-class AHTS Maersk Installer - SSV Stingray-class SSV Rockall - trawler bygget på Karstensens Skibsvært Vistula Mærsk - isforstærket feederskib

Det er fjerde gang at Danish Ship of the Year prisen er uddelt. De tidligere vindere er:

2014: Bergensfjord, LNG-færge Fjord Line

2015: Prinsesse Isabella, LNG færge Samsø Rederi

2016: OV Bøkfjord, multifunktionsskib bygget af Hvide Sande Shipyard

Den fire mand store uafhængige komite, der står bag kåringen af Danish Ship of the Year, er ledet af skibsingeniør Hans Otto Holmegaard Kristensen, HOK Marineconsult - og består ud over Per Jørgensen af Thomas Knudsen, MAN Diesel & Turbo samt

Henrik Bach, DNVGL.

Danish Maritime Fair 2018 finder sted fra den 2-4 maj i Lokomotivværkstedet i København. Messen er ejet af Media Group Maritime Denmark.

Årets Danske Skib symboliseres af skulpturen ’Tour du Monde’, skabt af den belgisk-franske kunstner Phil Billen.

Relateret indhold

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Tørlast trak Norden ned i årets første kvartal

25.04.2024Maritimedanmark.dk

Søren Gade indvier nyt termisk energilager i Esbjerg

24.04.2024Maritimedanmark.dk

MSC lægger mia-bud på norsk bilrederi

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

23.04.2024Maritimedanmark.dk

Svensk flådechef: Den russiske skyggeflåde mistænkes for at spionere

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Forberedelserne til fremtidens digitale søkort går i gang

22.04.2024Maritimedanmark.dk

Svitzer henter ny kommerciel direktør i Maersk

Jobmarked

Se alle

Thyborøn-Agger Færgefart

Navigatør søges til fast stilling

Thyborøn-Agger Færgefart søger navigatør med tiltrædelse snarest muligt.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

30.05.2024

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle