Klik venligst
danskerederier.gif

Investeringer gav underskud i Blue Water

Investeringer gav underskud i Blue Water

Fredag 25. maj 2018 kl: 11:21


Koncernregnskabet for Blue Water Holding viste et underskud på 76 millioner kroner i 2017. Baggrunden er primært store investeringer og forandringer i virksomheden, hvor topledelsen forventer et overskud på 20-30 millioner kroner i 2018.

”Vi havde forventet et noget bedre resultat, så det er klart utilfredsstillende. Resultatet er dog ikke overraskende, da vi gennem 2017 har været nødt til fortsat at lave store investeringer i vores forretning. Vi må konstatere, at det har taget længere tid at få fuld effekt af vores nye terminal i Taulov, og at implementeringen af vores nye transport management IT-system også har påvirket vores drift negativt,” siger bestyrelsesformand og grundlægger Kurt Skov.

Omsætningen for Blue Water-koncernen endte i 2017 på samme niveau som året før – knap 5,2 milliarder kroner. Resultatet levede dog ikke op til forventningerne i 2017, hvor året endte med et minus på 76 milioner kroner efter skat mod et lille overskud året før.

Det nye IT-system har sammen med Taulov-terminalen og de nordiske aktiviteter haft en negativ påvirkning på 50 millioner kroner. Derudover er en igangværende IT-strategi, hvor antallet af eksisterende systemer reduceres kraftigt, med til at belaste resultatet med 25 millioner kroner.

Indenfor energi og projekter samt havnerelaterede aktiviteter blev 2017 påvirket negativt med 45 millioner. Det skyldes lavere aktivitetsniveau samt omkostninger til opstart af kommende projekter, samt at firmaet har valgt at investere i at fastholde bemandingen og kompetencerne til trods for det indtil videre fortsat lave aktivitetsniveau i olie- og energisektoren.

I februar tiltrådte Søren Nørgaard Thomsen som ny adm. direktør. Han overtog stillingen efter Kurt Skov. En væsentlig opgave for den nye direktør bliver sammen med den øvrige direktion at sikre sorte tal på bundlinjen i år.

For to år siden vandt Blue Water en række gigantiske kontrakter i mia-klassen for oliekonsortiet TCO, der er i gang med at udvide Tengiz-oilefeltet i Kasakhstan. Blue Water er overordnet projektansvarlig for fire konsortier, der for TCO skal transportere omkring 300 moduler på op til 1800 tons til Det Kaspiske Hav.

Samlet set vil både 2018 og de kommende års resultater blive påvirket meget positivt af de store projekt-transporter. I 2018 vil der modsat 2017 være færre opstartsomkostninger, og man vil få pæn indtjening efterhånden som projekterne afvikles.

Blue Water-koncernen beskæftiger knap 1.600 medarbejdere på over 60 kontorer på verdensplan. Firmaet er grundlagt i Esbjerg i 1972 af Kurt Skov.

Kilde: Blue Water Shipping


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Dimission på Aarhus Maskinmesterskole
- DSV på vej mod opkøb af Panalpina
- MHI Vestas etablerer USA hovedkvarter
- Maersk sætter turbo på bunkerprocess
- Årets første maskinmester i Aarhus
- Den Danske Maritime Fond uddeler 16 mio.
- Maritime delelærling får eftertragtet brev
- Danske Rederier får videnbank om søfart
- Ørsted starter bygning af Borssele base
- SDK Shipping flytter til Aalborg Østhavn
- DHL flytter afdeling til Aalborg Havn
- Søfartsstyrelsen: Husk at forny certifikater


Dagens mest læste

- Hornsnes overtager 60% af Hirtshals Yard
- Tre blindpassagerer på containerskib
- Hamburg Süd sælger bulkerafdeling
- Eimskip ændrer organisation og sejlplaner
- Nyt samarbejde styrker Det Blå Danmark


Ugens mest læste

- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Nyt forsøg på at få bygget Titanic II
- Ups, der røg et anker ..
- Maersk Honam genopbygges hos HHI
- Biltransportskib rammer sluse i Emden
- Stor kontrakt til Peter Madsen Rederi
- Fortsat brand om bord på containerskib
- Esvagt redder to fra brand i Nordsøen
- Tørlastskib grundstødt i Øresund
Klik venligst