Klik venligst
danskerederier.gif

Ny Samsø-rute vil kræve tilskud på 5-7 mio.

Ny Samsø-rute vil kræve tilskud på 5-7 mio.
Sådan kunne en mulig kommende hurtigfærge til Samsø-Aarhus se ud, ifølge ny rapport.

Søndag 8. juli 2018 kl: 09:00


En ny hurtigrute mellem Aarhus og Samsø vil kræve et årligt tilskud på et sted mellem 4,7 og 7 mio. kr. Det viser den markedsundersøgelse, som Samsø Kommune har fået udarbejdet om grundlaget for en ekstra forbindelse. En ny rute vil kunne tiltrække 28.500 nye besøgende til Samsø.

Samsøs borgmester Marcel Meier betegnede de økonomiske beregninger som “indenfor rækkevidde” og de postive afledte effekter som “værd at gå efter”, på et færgemøde, der tiltrak omkring 100 interesserede samsinger i den forgangne uge, skriver Samsø Posten.

Markedsundersøgelsen, der bygger på i alt ca. 5.000 besvarelser, estimerer et trafikgrundlag for en ny direkte hurtigfærge til passagerer og cykler på ca. 161.000 passagerer årligt.

Heraf kommer en stor del fra den eksisterende rute mellem Hou og Sælvig. 36.000 gående passagerer og 56.000 bilpassagerer vil således foretrække en ny direkte rute mellem Hou og Aarhus, viser undersøgelsen, der er gennemført af Inzights..

De økonomiske konsekvenser for den eksisterende rute er inddraget i beregningerne, men den positive effekt ved at kunne udskyde en indkøbet af en ny og større færge til Sælvig-Hou ruten er ikke medregnet, oplyste færgedirektør Carsten Kruse, Samsø Rederi.

Udgangspunktet for undersøgelsen har været indsættelsen af en færge på ca 33 meter med plads til 150 passagerer og 50 cykler. Det skal et kendt design med to dieselmotorer på 1000 kw/stykket, der kan holde skibet på en servicefart på 27 knob. Færgen skal sejle under dansk flag og være HSC-godkendt.

Priserne for en enkeltbillet blev i undersøgelsen sat til 90 kr i lavsæsonen og 130 kr i højsæsonen, mens prisen for passagerer med ø-kort blev sat til 50 kr. hele året.

Fartplanen indeholder i alt 1736 enkeltture, fordelt med op til fem dobbeltture i juli og to i lavsæsonen. Overfartstiden er 60 minutter.

De samlede regnestykke viser, at den årlige drift vil kræve et tilskud på 7 mio. kr. Beløbet kan dog reduceres til 4,7 mio. kr. hvis den gennemsnitlige pris pr. passagerer øges med 15 kr., viser analysen.

Omvendt vil 28.500 nye besøgende på Samsø også lægge penge på øen. Ifølge Visit Denmarks estimat vil de nye besøgende have en beregnet økonomisk værdi på 38 mio. kr., hedder det i analysen.

Kilde: Samsø Posten


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Vidner: Mobilsnak førte til forlis
- EU-værfter har ophugningskapacitet nok
- DFDS ændrer fragtruter til Norge
- Dødstal efter færgeforlis over 130
- CO 2-udslip fra ø-færger skal reduceres
- Maersk Line bliver charterkunde hos GSL
- Regionale Mærsk-rederier får fælles navn
- 86 døde og hundreder savnes efter forlis
- Fjord1 vinder udbuddet af fire færgeruter
- Storm tvinger færger i havn
- Krydstogtskib sprænger fortøjninger
- Express 1 tæt på alvorlig kollision i Rønne


Dagens mest læste

- Vidner: Mobilsnak førte til forlis
- EU-værfter har ophugningskapacitet nok
- USCG fanger smuglere og 112 kilo kokain


Ugens mest læste

- Den hidtil største propeller lastet i Hamborg
- Det var ikke lige meningen ..
- Kieler-kanalen udbygges for milliarder
- Express 1 tæt på alvorlig kollision i Rønne
- Færøsk fragtskib slået læk ved Skotland
- Største canadisk byggede krigsskib i 50 år
- Krydstogtskib sprænger fortøjninger
- Trawler nær ved at kæntre i norsk flydedok
- Stena Vinga indsat i driften
- Venta Maersk skriver historie
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst