Klik venligst
danskerederier.gif

Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter

Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter
Fra venstre: Lars Fischer, Christina Ørskov og Niels Ørskov

Onsdag 7. november 2018 kl: 16:00


I 2018 kan familien Ørskov fejre 60-års jubilæum. De har dermed drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958. Jubilæet fejres på lørdag med et brag af en fest for alle Orskov Yard ansatte.


Arne Ørskov Christensen etablerede Ørskov Christensens Stålskibsværft som et nybygnings-skibsværft, hvor konstruktion og bygning af nye stålkuttere var omdrejningspunktet for aktiviteterne, og gennem årene udviklede Ørskov Christensens Stålskibsværft sig hurtigt til andre og større skibstyper.

”I 1972 overtog jeg ansvaret for driften af virksomheden, hvor vi frem til 2003 byggede over 200 skibe. Men med tiden blev konkurrencen fra østen dog for stor, og jeg valgte derfor at lukke nybygningsværftet ned i 2003”, siger bestyrelsesformand Niels Ørskov.

Det blev begyndelsen på en ny æra for familien Ørskov. Den næste generation overtog driften i det nyoprettede selskab, Orskov Yard A/S. - med Jeppe Ørskov som direktør og hans søster Christina Ørskov som bestyrelsesformand. Det nye selskab havde primært fokus på service og reparation af fartøjer fra stort set alle segmenter i den maritime industri.

”Succesen blev opnået sammen med en række stærke samarbejdspartnere fra den maritime klynge i Frederikshavn. Udviklingen gik stærkt, og jeg er meget stolt af at være 3. generation af Ørskov familien, som er med til at udvikle og drive virksomheden videre - og mon ikke den 4. generation også er på vej”, siger direktør Christina Ørskov.

Efter Jeppe Ørskovs alt for tidlige død i 2015, består direktionen i Orskov Yard i dag af Christina Ørskov og Lars Fischer. Missionen i 2018 er stadig den samme som i 2003, da Orskov Yard A/S blev grundlagt - at levere højkvalitets skibsreparationer og være blandt de absolut bedste i verden på området. Både når det gælder faciliteterne og kompetencerne blandt virksomhedens mange ansatte.

Orskov Yard servicerer fortsat en bred skare af segmenter fra hele den maritime branche. Alle skibstyper i vidt forskellig størrelse, såsom offshore support skibe, færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder.

”Orskov Yard er geografisk godt placeret og vores faglige og håndværksmæssige niveau er højt. Faciliteterne er moderne, og der investeres til stadighed i værftet, så det også i fremtiden er muligt for Orskov Yard at møde kunderne og deres krav med udgangspunkt i de bedst tænkelige forhold”, siger direktør Lars Fischer

Kilde: Orskov Yard


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Kongelig deltagelse ved 100-års jubilæum
- Damen fik underskud for første gang i 15 år
- Bladt Industries aflyser jobfesten
- Niels Smedegaard er på vej i luften
- Tyrkisk flydedok brækket i to dele
- Tre arbejdere dræbt på skrotværfter
- Dansk virksomhed lancerer smarte batterier
- Svovlregler vil øge efterspørgslen på råolie
- Skrotning: BIMCO er harm over EU liste
- Yara installerer ny rekordsættende scrubber
- Maritim forskning trykprøves i ny rapport
- DFDS køber ballastvandsystemer af Desmi


Dagens mest læste

- Bel Air vinder stor helikopter kontrakt
- Damen fik underskud for første gang i 15 år
- Kongelig deltagelse ved 100-års jubilæum


Ugens mest læste

- Tyrkisk flydedok brækket i to dele
- Beha-familien sætter kurs mod nord
- Gigant rederi risikerer “katastrofe”
- Spansk patrulje befrier kapret skib
- Thrustere til verdens største krydstogtskibe
- Tragedie: To børn også fundet druknet
- Mærsk-familien tjente og tabte milliarder
- Svitzer-mandskab vil ikke arbejde gratis
- Nyt dansk rederi modtager første skib
- Nyt system skal spare brændstof for Maersk
Klik venligst
Klik venligst