Klik venligst
danskerederier.gif

Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter

Ørskov fejrer 60 år med værftsaktiviteter
Fra venstre: Lars Fischer, Christina Ørskov og Niels Ørskov

Onsdag 7. november 2018 kl: 16:00


I 2018 kan familien Ørskov fejre 60-års jubilæum. De har dermed drevet værftsaktiviteter på havnen i Frederikshavn siden 1958. Jubilæet fejres på lørdag med et brag af en fest for alle Orskov Yard ansatte.


Arne Ørskov Christensen etablerede Ørskov Christensens Stålskibsværft som et nybygnings-skibsværft, hvor konstruktion og bygning af nye stålkuttere var omdrejningspunktet for aktiviteterne, og gennem årene udviklede Ørskov Christensens Stålskibsværft sig hurtigt til andre og større skibstyper.

”I 1972 overtog jeg ansvaret for driften af virksomheden, hvor vi frem til 2003 byggede over 200 skibe. Men med tiden blev konkurrencen fra østen dog for stor, og jeg valgte derfor at lukke nybygningsværftet ned i 2003”, siger bestyrelsesformand Niels Ørskov.

Det blev begyndelsen på en ny æra for familien Ørskov. Den næste generation overtog driften i det nyoprettede selskab, Orskov Yard A/S. - med Jeppe Ørskov som direktør og hans søster Christina Ørskov som bestyrelsesformand. Det nye selskab havde primært fokus på service og reparation af fartøjer fra stort set alle segmenter i den maritime industri.

”Succesen blev opnået sammen med en række stærke samarbejdspartnere fra den maritime klynge i Frederikshavn. Udviklingen gik stærkt, og jeg er meget stolt af at være 3. generation af Ørskov familien, som er med til at udvikle og drive virksomheden videre - og mon ikke den 4. generation også er på vej”, siger direktør Christina Ørskov.

Efter Jeppe Ørskovs alt for tidlige død i 2015, består direktionen i Orskov Yard i dag af Christina Ørskov og Lars Fischer. Missionen i 2018 er stadig den samme som i 2003, da Orskov Yard A/S blev grundlagt - at levere højkvalitets skibsreparationer og være blandt de absolut bedste i verden på området. Både når det gælder faciliteterne og kompetencerne blandt virksomhedens mange ansatte.

Orskov Yard servicerer fortsat en bred skare af segmenter fra hele den maritime branche. Alle skibstyper i vidt forskellig størrelse, såsom offshore support skibe, færger, fiskefartøjer, tankskibe og militærfartøjer er at finde blandt virksomhedens kunder.

”Orskov Yard er geografisk godt placeret og vores faglige og håndværksmæssige niveau er højt. Faciliteterne er moderne, og der investeres til stadighed i værftet, så det også i fremtiden er muligt for Orskov Yard at møde kunderne og deres krav med udgangspunkt i de bedst tænkelige forhold”, siger direktør Lars Fischer

Kilde: Orskov Yard


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nye partnere i maritim lærlingeordning
- Siemens Gamesa lancerer 10 MW havmølle
- Orskov Yard øger dokkapaciteten
- Vestas rekord med 100 GW installeret
- Nyt projekt: Fremtidens maritime stjerner
- Maersk Container Industry lukker stor fabrik
- Granly styrker samarbejde med Servogear
- Hans Buch opkøber del af Fritz Schur Teknik
- MHI Vestas lander spændende mindre ordre
- Kontrakt sikrer norsk værft til marts 2020
- Samarbejde vigtigt for ophugningsværfter
- Siemens og AAU i stort forskningsprojekt


Dagens mest læste

- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Dimission på Aarhus Maskinmesterskole
- Ny maritim samarbejdsaftale med Indien


Ugens mest læste

- Sea Shepherd-skib angribes af fiskere
- Magnetisk pol driller skibsnavigation
- Fra nat til dag på få sekunder
- Kollision sender rørlægger næsten under vand
- International flåde indtager København
- Havareret kutter drevet i land på Fanø
- Maersk Line tager levering af Vilnia Maersk
- Maersk: Vi er ikke længere et shippingfirma
- Maersk Honam genopbygges hos HHI
- Ekspolderet tanker undersøges af dykkere
Klik venligst