Klik venligst
danskerederier.gif

Ny delelærling får sit svendebrev

Ny delelærling får sit svendebrev
På billedet fra venstre: Keld Ramlov fra Mariendal Electrics, ny udlært elektriker Nick Pedersen, Karsten Kristiansen fra Soft & Teknik samt John

Onsdag 13. marts 2019 kl: 11:07


Elektriker Nick Pedersen har afsluttet 3½ års læretid som dele-elektriker lærling og står nu stolt med svendebrevet i hånden. Han har i læretiden været dele-lærling hos MAN Energy Solutions, Mariendal Electrics samt Soft & Teknik,.

”Udover faglig dygtighed, kræver det en del personlige kompetencer at være dele-lærling. Lærlingen skal især være omstillingsparat og fleksibel og kunne håndtere at være en del af tre forskellige arbejdsplaser og virksomhedskulturer - og Nick har levet op til alle vores forventninger”, siger lærlingekoordinator Anette H. Sørensen

Nick Pedersen er den første udlærte af i alt fire dele-elektriker lærlinge, der for tiden er omfattet af den maritime lærlingeordning, der huses af MARCOD og som omfatter i alt 50 lærlinge ansat henholdsvis hos Orskov Yard, MAN Energy Solutions, Hirtshals Yard, Soft & Teknik, Mariendal Electrics, Vestkajens Maskinværksted, KM Automatik, Victor, KS Maskinteknik, Alfa Laval, RASI Maskinfabrik, SeaMech og SL Power.

At uddanne dele-lærlinge i fællesskab giver virksomhederne stor fleksibilitet og mulighed for at give lærlingen de rigtige udfordringer, og med forskellige kulturer og specialer står lærlingen allerede med stærke kompetencer i rygsækken, når man som ny svend skal ud og erobre arbejdsmarkedet.

Nick har hos MAN Energy Solutions arbejdet med vedligehold af maskinparken og bygninger og har også haft mulighed for at komme med på jobs ombord på skibe. Hos Soft & Teknik har han bygget el-tavler og blandt andet været med ved installation af store varmepumpeanlæg. Arbejdet hos Mariendal Electrics har spændt fra elinstallationer i nybyggede huse til fejlfinding og nye elinstallationer i store industrier.

Forud for elektrikeruddannelsen har Nick afsluttet en uddannelse som salgsassistent, hvor der er stort fokus på, at kunden er i centrum. Nicks opfattelse af kunden har flere facetter: Der er slutkunden, der køber produktet, men også kolleger, som han videregiver et produkt til, skal have samme gode service. Nick er derfor som kollega og medarbejder højt værdsat.

Til svendeprøven i december 2018 projekterede Nick et scrubber anlæg, som er rensning af skibets udstødningsrøg, og resultatet blev et flot 12-tal. Ved samme lejlighed modtog han El-installatør Steen Jørgensens legat med begrundelsen:

”En god håndværker, en god kammarat, en god kollega” og han er efterfølgende af TEKNIQ blevet tildelt Fagets Medalje, som gives som anerkendelse af arbejdsindsats og dygtighed i læretiden.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Milliontilskud til udvikling af miljøteknologi
- Faldende overskud i Viking efter Norsafe
- Ny delelærling får sit svendebrev
- Hvide Sande Shipyard åbner ny afdeling
- Norge går hele vejen i den grønne omstilling
- Christina Ørskov forlader toppost i Orskov
- Hempel får kæmpebøde for bestikkelse
- Søren K. Nielsen ny CEO for Svanehøj
- Markant faldende overskud i Fayard
- Den danske maritime industri klarer sig godt
- Mere dansk design i krydstogtskibe


Dagens mest læste

- Plastoprydningsprojekt er gået i stå
- Clipper har solgt alle sine tørlastskibe
- Al olie fra sunket skib kan være løbet ud
- Erria sikret kapital til drift året ud
- Lille tilbagegang for Hanstholm Havn


Ugens mest læste

- Video: Trawler vælter pludselig på bedding
- Færøsk færge udstyres med en bådvinge
- Gammel dansk færge i canadiske problemer
- Storbritannien hænger på no-deal færger
- Så er der mad !
- Brand om bord på tankskib i Østersøen
- 50-året for Longhope redningsbåd katastrofe
- Maersk sikrer sig 13 nye containerskibe
- Flydende atomkraftværft skrottet
- Ny stort olieudslip fra Grande America
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst