Klik venligst
danskerederier.gif

Præsidentbesøg: Mange maritime emner

Præsidentbesøg: Mange maritime emner

Lørdag 3. august 2019 kl: 08:00


Når USA's præsident til september besøger Danmark, er der en række samarbejdsområder det vil være naturligt at tage op. For den danske maritime industri drejer det sig især om forsvar og om Arktis, hvor dansk ekspertise også kan komme USA til gode.

Flådeøvelsen Northern Coasts og MAST udstillingen i Danmark den 3. september 2019 falder sammen med besøget, så det vil være nærliggende at benytte de danske fregatter som et eksempel, der kan fremhæve dansk-amerikansk forsvars samarbejde. Det forhold, at USA er ved at forny sin flåde, passer jo også godt i en sådan sammenhæng.

Den aktuelle situation i Hormuzstrædet, hvor Danmark stiller med flådefartøjer til at beskytte skibsfarten, understøtter desuden vores maritime position.

Grønland, Færøerne og det arktiske område er basis for en del af den danske maritime ekspertise, og bør også indgå i samtalerne med præsidenten, da USA jo i Alaska har tilsvarende områder.

På det mere civile område ligger samarbejdsmulighederne bl.a. i danske maritime udstyrsproducenters leverancer til de amerikanske rederier, skibsværfter og til offshore sektoren - alle områder, der er afhængige af avanceret maritim teknologi.

USA er et vigtigt marked for den danske maritime industri, og der er mange danske maritime leverandørvirksomheder, der er etableret i USA inden for f.eks. skibsmotorer og fremdriftssystemer, systemer til rensning af ballastvand, scrubbers og udstyr til at styrke den maritim sikkerhed. Derudover har en række af de danske maritime virksomheder amerikansk ejerskab.

På det handelspolitiske område ser Danske Maritime gerne, at der snarest muligt genoptages forhandlinger mellem EU og USA, der kan lempe de ganske restriktive regler, der eksisterer i dag for salg og eksport af udenlandsk produceret maritimt udstyr, teknologier og løsninger til de amerikanske skibsbygnings- og offshore-markeder.

En mere fri adgang til disse markeder vil ikke kun gavne danske maritime virksomheder, men også den amerikanske industri, der i større omfang end i dag får mulighed for at bruge miljø- og klimavenlige teknologier og løsninger af høj kvalitet, hvor der samtidig er stort fokus på sikkerhed.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Ny pressechef hos Danske Maritime
- Maersk pengetank vil satse på vind
- Maersk vil få produceret let olie i Rotterdam
- Roxtec leverer løsninger til korvetter
- Ny rapport om bæredygtig blå økonomi
- Ny sensor dokumenterer svovludledning
- Vestas vil fyre 90 i Ringkøbing
- Svanehøj åbner ny afdeling i Japan
- ME Production opretter ny serviceafdeling
- Håb om redning af Harland & Wolff
- Bladt får permanent base på Lindø
- Værfter sander til i scrubber-installationer


Dagens mest læste

- Voldsom blæst forårsagede skader
- Stena-færge i kollision efter blackout
- Dramatiske billeder af bulker kollision
- Norden afskediger 11 medarbejdere
- Medie: Maersk Tankers køber stort ind


Ugens mest læste

- Voldsom blæst forårsagede skader
- Det kan tage måneder at fjerne bilskib
- Trosse sprang og dræbte kaptajn
- Stena-færge i kollision efter blackout
- Ny beslutning: Vil selv bygge 10 megaskibe
- Russisk skib tilbageholdt af Søfartsstyrelsen
- Briterne kopierer OMT-design på fregatter
- Henlagte miljøskibe skal nu ombygges
- Polsk specialenhed border Greenpeace skib
- Danskbygget trawler leveret til Norge
Klik venligst
Klik venligst