Klik venligst
danskerederier.gif

Præsidentbesøg: Mange maritime emner

Præsidentbesøg: Mange maritime emner

Lørdag 3. august 2019 kl: 08:00


Når USA's præsident til september besøger Danmark, er der en række samarbejdsområder det vil være naturligt at tage op. For den danske maritime industri drejer det sig især om forsvar og om Arktis, hvor dansk ekspertise også kan komme USA til gode.

Flådeøvelsen Northern Coasts og MAST udstillingen i Danmark den 3. september 2019 falder sammen med besøget, så det vil være nærliggende at benytte de danske fregatter som et eksempel, der kan fremhæve dansk-amerikansk forsvars samarbejde. Det forhold, at USA er ved at forny sin flåde, passer jo også godt i en sådan sammenhæng.

Den aktuelle situation i Hormuzstrædet, hvor Danmark stiller med flådefartøjer til at beskytte skibsfarten, understøtter desuden vores maritime position.

Grønland, Færøerne og det arktiske område er basis for en del af den danske maritime ekspertise, og bør også indgå i samtalerne med præsidenten, da USA jo i Alaska har tilsvarende områder.

På det mere civile område ligger samarbejdsmulighederne bl.a. i danske maritime udstyrsproducenters leverancer til de amerikanske rederier, skibsværfter og til offshore sektoren - alle områder, der er afhængige af avanceret maritim teknologi.

USA er et vigtigt marked for den danske maritime industri, og der er mange danske maritime leverandørvirksomheder, der er etableret i USA inden for f.eks. skibsmotorer og fremdriftssystemer, systemer til rensning af ballastvand, scrubbers og udstyr til at styrke den maritim sikkerhed. Derudover har en række af de danske maritime virksomheder amerikansk ejerskab.

På det handelspolitiske område ser Danske Maritime gerne, at der snarest muligt genoptages forhandlinger mellem EU og USA, der kan lempe de ganske restriktive regler, der eksisterer i dag for salg og eksport af udenlandsk produceret maritimt udstyr, teknologier og løsninger til de amerikanske skibsbygnings- og offshore-markeder.

En mere fri adgang til disse markeder vil ikke kun gavne danske maritime virksomheder, men også den amerikanske industri, der i større omfang end i dag får mulighed for at bruge miljø- og klimavenlige teknologier og løsninger af høj kvalitet, hvor der samtidig er stort fokus på sikkerhed.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Flensborg Værft sikret nye ordrer
- Der arbejdes flittigt i Det Maritime Danmark
- Direktør fratræder job på Hirtshals Yard
- Stor fyringsrunde i MAN Energy Solutions
- Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval
- NKT vinder milliardordre i Storbritannien
- Flensborg Værft går dyster fremtid i møde
- Konkursramte Kleven Verft får ny norsk ejer
- Hidtil største trawlerordre til Karstensens
- Usikkerhed sender nybygningsordrer i bund
- Kleven-konkurs: Alle ansatte bliver fyret


Dagens mest læste

- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- Dansker sender skib i karantæne i Norge
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Ny IMO-rapport viser øget CO2-udledning


Ugens mest læste

- Containerskib i havn efter containertab
- En sømand han må lide …
- Gigantisk konstruktionsskib til Danmark
- Mand overbord fra Maersk containerskib
- To vindmølleskibe i Nakskov Havn
- M/F Broen bugseres hjem til Halsskov
- Søfolk bringer corona til Færøerne
- Så er M/F Broen hjemme igen
- Gigantisk løft udført på få sekunder
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
Klik venligst