Klik venligst
danskerederier.gif

Solid fremgang for Maersk i 2. kvartal

Solid fremgang for Maersk i 2. kvartal
Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk

Torsdag 15. august 2019 kl: 08:10


A.P. Møller - Maersk har netop fremlagt sit halvårs regnskab, der viser en markant fremgang i 2. kvartal. På den baggrund fastholder Maersk forventningerne for hele året 2019, men peger på, at usikkerheden i den makroøkonomiske situation i verden fortsat giver store usikkerheder.

”Andet kvartal er præget af solid fremgang. EBITDA vokser med 17 pct., mens pengestrømmene styrkes med 86 pct. sammenholdt med sidste år, hvilket er drevet af fortsatte forbedringer i Ocean-forretningen,” siger Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller – Maersk A/S.

EBITDA i 2. kvartal landede på 1,357 mia. dollar mod 1,162 mia. dollar i samme kvartal i fjor, opgjort efter IFRS 16 regnskabsreglerne.
Periodens resultat for de fortsættende virksomheder opgøres til 154 mio. dollar, hvilket er godt 300 mio. bedre end samme periode i fjor, der udviste et underskud på 153 mio. dollar.

"Transformationen fortsætter med forbedring af de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital på 6.9 pct. og synergier på 1 mia. USD, som blev realiseret tidligere end ventet. Væksten i omsætningen samt bruttoresultatet i Logistics & Services skal fortsat forbedres i takt med at vi lancerer nye services inden for containerlogistik,” uddyber Søren Skou.

”Vi fastholder forventningerne for helåret, alt imens makroøkonomien i verden fortsætter med at være forbundet med store usikkerheder”, siger Søren Skou.

Maersk forventer, at EBITDA for hele året lander på omkring 5,0 mia. dollar inkl. effekter af de ændrede regnskabsregler i IFRS 16.

Det er især fremgang i Ocean, der driver opturen. Således blev EBITDA løftet fra 856 mio. dollar i 2. kvartal i fjor til 1,068 mia. dollar i år.
Logistics & Services øgede driftsresultatet (EBITDA) fra 52 mio. dollar til 61 mio. dollar, mens Terminals & Towage fik et uændret resultat på 226 mio. dollar.

Fremgangen på Ocean var ifølge Maersk drevet af "højere fragtrater og volumener samt en stærk operationel effektivitet".
Fragtraterne steg med 1,5 pct. samtidig med at volumenerne i 2. kvartal steg med 1,4 pct., primært drevet af vækst i den regionale trafik og på øst-vest ruterne.

Samlet set steg omsætningen i Maersk en smule fra 9,57 mia. dollar til 9,63 mia. dollar.
Her trak fremgang i Ocean på 198 mio. dollar og i Terminals & Towage på 110 mio. dollar den samlede omsætning op, mens omsætningen i Manufacturing & Others faldt med 238 mio. dollar, primært på grund af Maersk´s udtræden af dry container forretningen, en nedgang på 30 pct. på kølecontainer-segmentet og frasalg af bulk-aktiviteterne i Hamburg Süd, oplyser selskabet.

Maersk udbetalte i 2. kvartal ialt 615 mio. dollar til aktionærerne, fordelt med 469 mio. dollar i ordinær dividende, mens selskabet brugte 146 mio. dollar i den første fase af det aktietilbagekøbsprogram, der blev annonceret i maj på i alt ca. 1,5 mia. dollar.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Eksplosion på tankskib fanget på video
- Oslofærger forbliver i havn frem til 17. juni
- Maersk containerskib ramt af coronavirus
- Ældre søfolk mere udsatte for ulykker
- Strandede krydstogtansatte begår selvmord
- Polsk fragtskib angrebet i Guineabugten
- Container shipping måske så småt på vej op
- Ny amerikansk advarsel til iranske skibe
- Eimskip svækket af corona-nedtur
- Panama vil tiltrække flere oplægninger
- Norsk skibsfart klimaneutral inden 2050
- Iranske tankskibe udfordrer USA


Dagens mest læste

- Eksplosion på tankskib fanget på video
- Ny DFDS-færge søsat i Kina
- Styrelse godkender to nye havmølleparker


Ugens mest læste

- Dansk sejlbåd dukket op i Atlanterhavet
- Kæmpe skib lagt til ved kort kaj
- Piratskib eksploderede under ildkamp
- Strandede krydstogtansatte begår selvmord
- Fragtskib på grund ud for Langeland
- Kvindelig US Navy-captain fyret for oliespild
- Norsk ejet tankskib i ildkamp med pirater
- Maersk containerskib ramt af coronavirus
- Ardent trækker sig fra bjærgningsmarkedet
- Eksplosion på tankskib fanget på video
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst