Klik venligst
danskerederier.gif

Solid fremgang for Maersk i 2. kvartal

Solid fremgang for Maersk i 2. kvartal
Søren Skou, CEO i A.P. Møller - Maersk

Torsdag 15. august 2019 kl: 08:10


A.P. Møller - Maersk har netop fremlagt sit halvårs regnskab, der viser en markant fremgang i 2. kvartal. På den baggrund fastholder Maersk forventningerne for hele året 2019, men peger på, at usikkerheden i den makroøkonomiske situation i verden fortsat giver store usikkerheder.

”Andet kvartal er præget af solid fremgang. EBITDA vokser med 17 pct., mens pengestrømmene styrkes med 86 pct. sammenholdt med sidste år, hvilket er drevet af fortsatte forbedringer i Ocean-forretningen,” siger Søren Skou, adm. direktør i A.P. Møller – Maersk A/S.

EBITDA i 2. kvartal landede på 1,357 mia. dollar mod 1,162 mia. dollar i samme kvartal i fjor, opgjort efter IFRS 16 regnskabsreglerne.
Periodens resultat for de fortsættende virksomheder opgøres til 154 mio. dollar, hvilket er godt 300 mio. bedre end samme periode i fjor, der udviste et underskud på 153 mio. dollar.

"Transformationen fortsætter med forbedring af de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital på 6.9 pct. og synergier på 1 mia. USD, som blev realiseret tidligere end ventet. Væksten i omsætningen samt bruttoresultatet i Logistics & Services skal fortsat forbedres i takt med at vi lancerer nye services inden for containerlogistik,” uddyber Søren Skou.

”Vi fastholder forventningerne for helåret, alt imens makroøkonomien i verden fortsætter med at være forbundet med store usikkerheder”, siger Søren Skou.

Maersk forventer, at EBITDA for hele året lander på omkring 5,0 mia. dollar inkl. effekter af de ændrede regnskabsregler i IFRS 16.

Det er især fremgang i Ocean, der driver opturen. Således blev EBITDA løftet fra 856 mio. dollar i 2. kvartal i fjor til 1,068 mia. dollar i år.
Logistics & Services øgede driftsresultatet (EBITDA) fra 52 mio. dollar til 61 mio. dollar, mens Terminals & Towage fik et uændret resultat på 226 mio. dollar.

Fremgangen på Ocean var ifølge Maersk drevet af "højere fragtrater og volumener samt en stærk operationel effektivitet".
Fragtraterne steg med 1,5 pct. samtidig med at volumenerne i 2. kvartal steg med 1,4 pct., primært drevet af vækst i den regionale trafik og på øst-vest ruterne.

Samlet set steg omsætningen i Maersk en smule fra 9,57 mia. dollar til 9,63 mia. dollar.
Her trak fremgang i Ocean på 198 mio. dollar og i Terminals & Towage på 110 mio. dollar den samlede omsætning op, mens omsætningen i Manufacturing & Others faldt med 238 mio. dollar, primært på grund af Maersk´s udtræden af dry container forretningen, en nedgang på 30 pct. på kølecontainer-segmentet og frasalg af bulk-aktiviteterne i Hamburg Süd, oplyser selskabet.

Maersk udbetalte i 2. kvartal ialt 615 mio. dollar til aktionærerne, fordelt med 469 mio. dollar i ordinær dividende, mens selskabet brugte 146 mio. dollar i den første fase af det aktietilbagekøbsprogram, der blev annonceret i maj på i alt ca. 1,5 mia. dollar.

Kilde: Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- USA advarer skibe mod at slukke AIS
- Macron vil lægge skat på skibsbrændstof
- IMO 2020 kan give Maersk fordele
- Tide Carrier sag afsluttes med mio-bøde
- Maersk-CEO mødes med Merkel og Macron
- Stena Rederi´s danske topchef stopper
- Ellen vil høste erfaringer fra eksplosion
- USA indfører sanktioner mod Tyrkiet
- DFDS vinder igen Brexit kontrakt til millioner
- Iran varsler reaktion efter “kujonhandling”
- Nye sikkerhedsråd på vej efter eksplosion
- Fem omkomne efter fragtskibs-forlis


Dagens mest læste

- Bunkerselskab taget for at snyde kunderne
- Tide Carrier sag afsluttes med mio-bøde
- Hirtshals havn klar til møller uden tilskud
- IMO 2020 kan give Maersk fordele
- Maersk-CEO mødes med Merkel og Macron


Ugens mest læste

- Krydstogtskib fik lige mast sig igennem ..
- Kaptajn sejlede afsted med ustyrligt skib
- Broen overhørte advarsler i 50 min
- Nu kører det for The Ocean Cleanup
- Oprindelige RAL-skibe sat til salg
- Iransk tankskib brænder i Det Røde Hav
- Stena Saga giver afgørende hjælp
- Rederi: Angreb kom ikke fra Saudi Arabien
- DFDS har modtaget tredje kæmpe ro-ro
- Nye sikkerhedsråd på vej efter eksplosion
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst