Klik venligst
danskerederier.gif

Unifeeder oplever fremgang for Short Sea

Unifeeder oplever fremgang for Short Sea

Fredag 13. september 2019 kl: 12:55


Flere og flere virksomheder får øjnene op for muligheden for både at spare penge og belaste klimaet mindre ved at flytte deres containertransport fra lastbiler til skibe. Rederiet Unifeeder oplever en stor vækst inden for Short Sea Shipping.

”Vi oplever en vækst, der er tre-fire gange større på Short Sea-området end den almindelige vækst af samhandlen i området. Jeg tror, at væksten for det første skyldes, at flere er blevet opmærksomme på muligheden. Derudover er der penge at spare for virksomhederne, og som samfund har vi også en stor interesse i at flytte gods fra vejene og ud til søs, da det reducerer både CO2-udledningen og trængslen på vejene,” siger CEO i Unifeeder, Jesper Kristensen.

Unifeeders skibe kan laste op til 1000 containere, der dermed ikke skal flyttes af lastbiler på Europas i overvejen hårdt belastede motorvejsnet. Og som et grønt foregangsland er det vigtigt, at Danmark udvider nærskibstrafikken, mener Danske Rederier. Organisationen henviser til en undersøgelse fra Aarhus Havn lavet af COWI, som viser, at CO2-udledningen fra godstransport over en vis distance kan halveres, hvis godset fremover fragtes på havet i stedet for på vejene.

Ifølge undersøgelsen udleder en lastbil på en tur fra Aarhus til Hamborg ca. 18 kilo CO2 pr. ton gods, mens et skib på samme distance udleder under halvdelen af den CO2 pr. ton gods.

”Søtransport er oftest den mest energieffektive transportform, og vi skal derfor blive bedre til at tænke skibsfart ind, også når vi fragter gods mellem nabolande. De danske rederier er allerede frontløbere inden for nærskibsfart, og vi har flere medlemmer, der er lykkedes med at trække gods over på skibene de senere år. Vi skal trække på de gode erfaringer, så vi i fremtiden kan få endnu mere gods på vandet,” siger Jacob K. Clasen, der er direktør for Erhvervspolitik og Analyse hos Danske Rederier.

Unifeeder driver et fintmasket netværk, der forbinder mere end 100 havne i Nord- og Vesteuropa, og blev i 2018 købt af havneselskabet DP World for 4,9 mia. kr. fra Nordic Capital, der selv erhvervede rederiet i 2013 for godt 3 mia. kr.

Kilde: Danske Rederier


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Ny IMO-rapport viser øget CO2-udledning
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Dansker sender skib i karantæne i Norge
- Norge strammer regler for krydstogtskibe
- Fragtrute udvides med nyt havneanløb
- Norden ramt i ukrainsk svindelsag
- Maersk-veteran får topjob i Hapag-Lloyd
- Politiet undersøger Corona-udbrud
- Ekspeditions-krydstogtskib ramt af corona
- Bevæbnet vagt kaprer bulkcarrier
- Containerskib i havn efter containertab
- Søfolk bringer corona til Færøerne


Dagens mest læste

- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- Dansker sender skib i karantæne i Norge
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Ny IMO-rapport viser øget CO2-udledning


Ugens mest læste

- Containerskib i havn efter containertab
- En sømand han må lide …
- Gigantisk konstruktionsskib til Danmark
- Mand overbord fra Maersk containerskib
- To vindmølleskibe i Nakskov Havn
- M/F Broen bugseres hjem til Halsskov
- Søfolk bringer corona til Færøerne
- Så er M/F Broen hjemme igen
- Gigantisk løft udført på få sekunder
- TT-Line annullerer finskbyggede færger
Klik venligst