Klik venligst
danskerederier.gif

APM Terminals åbner ny kæmpeterminal

APM Terminals åbner ny kæmpeterminal

Fredag 13. december 2019 kl: 10:05


APM Terminals har sammen med Cosco investeret 3,4 mia. kr. i en ny containerterminal, Vado Gateway, i Norditalien, der har en kapacitet på 900.000 teu årligt. APM Terminals, der skal drive terminalen, ejer 50,1 pct. af den nye facilitet, der er bygget til at kunne modtage ultra-store containerskibe.

Sammen med den nærliggende fryseterminal, Vado Ligure Reefer Terminal, der med en kapacitet på 250.000 teu årligt er den største logiske hub for frugt i Middelhavsområdet, kan havnen i Vado håndterer mere end 1 mio. teu pr. år.

Vado Gateway er bygget som en semi-automatisk terminal, vil fra starten råde over 450 meter kaj, men allerede fra juli 2020 er den fuldt udbygget til 700 meter. Og med en dybde på 17,25 meter kan Vado Gateway modtage den nyeste generation af ultra store container skibe (ULCS) uden begrænsninger, skriver APM Terminals i en pressemeddelelse.

Vado Gateway, der blev indviet officielt i går, er udstyret med de nyeste teknologier og området dedikeret til oplagring af containere er som det første i Italien bygget til fuldautomatisk drift. Det betyder, at der ikke vil være mennesker til stede på området, når containerne flyttes rundt.

“Vi er stolte over, at denne projektfase er blevet færdiggjort med succes, og vi er nu klar til at drive vores nye terminal. Takket være fremragende samarbejde med alle vores partnere og myndigheder, har vi været i stand til at overvinde udfordringer og kan nu fokusere på at give vores kunder fremragende service,” sagde Paolo Cornetto, der er direktør for terminalen ved indvielsen.

APM Terminals fremhæver, at en anden vigtig feature er Gateways intermodale potentiale. Målet er, at 40 pct. af containerne skal ankomme eller afgå med 4-5 daglige tog, når den nødvendige infrastruktur er på plads.

APM Terminals har med sin ejerandel på 50,1 pct. investeret 180 mio. euro i den nye terminal, hvor yderligere 43 mio. euro er tilvejebragt gennem projektfinansiering. De to kinesiske partnere, Cosco Shipping Ports og Qingdao Port International ejer henholdsvis 40 pct. og 9,9 pct. af Vado Gateway.

Kilde: APM Terminals


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- “Value2Sea” skal sikre grønnere transport
- Helsingør dropper planer om multikaj
- A.P. Møller Capital får OK til Afrika-indkøb
- DFDS ”buldrer” frem på cargo-del til Kiel
- Shanghai sidder igen solidt på førstepladsen
- Ny formand for ny fusioneret forening
- Aalborg havn på ny kurs med nyt navn
- Stor kokainfangst på Aarhus Havn
- Akranes anløber Hirtshals for første gang
- Nyt molehoved til Hanstholm Havn
- Frygt for eksplosion på grund af brintdampe
- Kolding Havn: Grøn og erhvervsvenlig


Dagens mest læste

- Se norsk sømandskab når det er bedst
- Oslofjord får stor overhaling på Fayard
- Ingen vil købe MAN Energy Solutions


Ugens mest læste

- Vild video af en voldsom dag på søen
- Besætning forlader synkende tankskib
- Tyra-renovering ramt af betalingsstandsning
- Lodser advarer mod ofte anvendt lejdertype
- Ny kæmpekran på vej til Danmark
- Så slap de endelig af med gammel skude
- Endnu et containerskib i brand
- Farvel til Søfartsstyrelsens Jens Sørensen
- DFDS ro-ro klar til at afvise piratangreb
- Et af verdens ældste skibsværfter lukker
Klik venligst
Klik venligst