Klik venligst
danskerederier.gif

EU til kamp mod unfair maritim konkurrence

EU til kamp mod unfair maritim konkurrence

Onsdag 22. april 2020 kl: 08:59


Den maritime industri er ifølge EU Kommissionen en af de strategisk vigtige i forhold til at drive en omstilling til klimaneutralitet og et digitalt førerskab i Europa. Men industrien er udfordret af konkurrenceforvridende statsstøtte fra tredjelande som EU nu vil bekæmpe. Og det glæder Danske Maritime.

Det er sådan set en gammel historie, der bliver ved med at poppe op: Massiv statsstøtte til skibsbygningsindustrier i tredjelande virker konkurrenceforvridende, skaber overkapacitet og kunstigt lave priser til stor skade for europæiske værfter, maritime udstyrsproducenter og de øvrige maritime leverandører.

Nu vil EU Kommissionen gøre endnu et forsøg på at eliminere handelsforvridningerne og de unfair konkurrenceforhold, fordi EU ifølge kommissæren for Det Indre Marked, Thierry Breton, har en stærk interesse i at styrke den europæiske maritime industris konkurrenceevne. Og det glæder Jenny Braat, adm. dir. i Danske Maritime:

“Midt i en coronakrise er det helt afgørende at få slået fast, at netop vores industri er en af de vigtigste sektorer i Europa. Efter krisen skal branchen tilbage på benene, og i den forbindelse bliver det af endnu større betydning, at vi får luget kraftigt ud i alle de konkurrenceforvridende ting, der foregår rundt omkring. Vi skal fra europæisk side stå sammen om at kræve fair betingelser i og fra alle lande, for vi har hele verden som vores marked og har brug for ens og gode handelsvilkår kloden rundt,” siger Jenny Braat.

EU Kommissionen vil senere i år fremlægge en hvidbog om handelsforvridende statsstøtte og subsidier indført i tredjelande med forslag til, hvordan disse kan sanktioneres. Kommissionen vil også iværksætte en række andre tiltag og styrke fokus inden for områderne innovation, investeringer og uddannelse.

Jenny Braat understreger, at Danmark er hjemsted for nogle af de absolut førende maritime virksomheder inden for bl.a. grønne maritime teknologier og digitalisering, men mange af Danske Maritime medlemsvirksomheder oplever ifølge direktøren tabte ordrer, tvungne nedlukninger og omfattende handelsrestriktioner.

“Derfor er det helt afgørende at sætte ind med diverse tiltag for at understøtte industrien også på længere, og jeg er glad for, at kommissionen er tydeligt bevidst om udfordringerne og sætter handling bag ordene. Det bør også inspirere i regeringen og Folketinget,” siger Jenny Braat.

Kilde: Danske Maritime


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Flensborg Værft sikret nye ordrer
- Der arbejdes flittigt i Det Maritime Danmark
- Direktør fratræder job på Hirtshals Yard
- Stor fyringsrunde i MAN Energy Solutions
- Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval
- NKT vinder milliardordre i Storbritannien
- Flensborg Værft går dyster fremtid i møde
- Konkursramte Kleven Verft får ny norsk ejer
- Hidtil største trawlerordre til Karstensens
- Usikkerhed sender nybygningsordrer i bund
- Kleven-konkurs: Alle ansatte bliver fyret


Dagens mest læste

- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- Dansker sender skib i karantæne i Norge
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Ny IMO-rapport viser øget CO2-udledning


Ugens mest læste

- Containerskib i havn efter containertab
- En sømand han må lide …
- Gigantisk konstruktionsskib til Danmark
- Mand overbord fra Maersk containerskib
- To vindmølleskibe i Nakskov Havn
- M/F Broen bugseres hjem til Halsskov
- Søfolk bringer corona til Færøerne
- Så er M/F Broen hjemme igen
- Gigantisk løft udført på få sekunder
- TT-Line annullerer finskbyggede færger
Klik venligst