Klik venligst
danskerederier.gif

Maersk forventer fald i volumener på 20-25%

Maersk forventer fald i volumener på 20-25%

Onsdag 13. maj 2020 kl: 08:11


Maersk kommer som tidligere annonceret ud med en forbedret driftsindtjening i 1. kvartal på 1,5 mia. dollar, men forventer, at Covid-19 pandemien påvirker efterspørgslen i en grad, der vil reducere de samlede volumener med "muligvis" 20-25 pct.

Maersk tør fortsat ikke give guidance for den samlede driftsindtjening i 2020, men Søren Skou konstaterer, at selskabet er godt rustet til at ride den storm af, som pandemien skaber.

"Sigtbarheden forbliver lav i andet kvartal i 2020 grundet COVID-19 pandemien. Vi fortsætter med at servicere vores kunder og opretholde deres forsyningslinjer, men eftersom den globale efterspørgsel fortsat er signifikant påvirket af pandemien, forventer vi et fald i de samlede volumener muligvis i størrelsesordenen 20-25 pct. 2020 er utvivlsomt et udfordrende år, men eftersom vi konstant tilpasser os efterspørgslen og fortsat viser fremgang i vores transformation og finansielle resultater, så er vi godt rustede til at ride stormen af,” udtaler topchefen i A.P. Møller - Maersk i forbindelse med aflæggelse af delårsrapporten for 1. kvartal.

Driftsindtjeningen (EBITDA) steg med ca. 300 mio. dollar til 1,52 mia. dollar i forhold til samme periode i 2019.
Resultat landede på 197 mio. dollar i forhold til et underskud på 69 mio. dollar i 1. kvartal 2019.

”I årets første kvartal leverer A.P. Møller - Mærsk endnu engang profitabel vækst. Driftsindtjeningen stiger 23 pct. år-for-år, mens de frie pengestrømme i forhold til den investerede kapital (CROIC) stiger 3,5 procentpoint til 10,5 pct. Det stærke resultat kommer i et kvartal, hvor vi har oplevet væsentlige stigninger i brændstofpriserne som følge af industriens skift til skibsbrændstoffer med lavt svovlindhold, og samtidig ser vi en tilbagegang i den globale handel som følge af lock-downs i de fleste regioner. Siden COVID-19 pandemiens begyndelse har vores fokus været på vores medarbejderes sikkerhed og helbred, samt at understøtte såvel vores kunder som de samfund, vi er en del af."

"Transformationen af A.P. Møller - Mærsk fra et diversificeret konglomerat til et integreret container logistikselskab bliver yderligere bekræftet i dette kvartal. Trods svære omstændigheder formår vi at servicere, forbinde og digitalisere vores kunders forsyningslinjer og samtidig præstere en indtjeningsvækst og øge vores frie pengestrømme," udtaler Søren Skou.

Omsætningen i A.P. Møller - Maersk steg en anelse fra 9,54 mia. dollar til 9,57 mia. dollar, men fremgangen her var i lighed med fremgangen i driftsindtjening og resultat bedre end forventet af analytikerne.

"A.P. Møller Mærsk har aflagt et kvartalsregnskab, som er noget bedre end forventningerne. Den reelle styrkeprøve kommer i det indeværende kvartal, hvor global nedlukning for alvor vil trække økonomiske tænder ud af maskinrummet," skriver Per Hansen, der er investeringsøkonom hos Nordnet, i en kommentar til regnskabet.Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Fregatten Iver Huitfeldt mod Hormuz i dag
- Mitsui OSK undskylder for olielæk
- J.A. Rederiet hæver Synne i tredje forsøg
- Skibsejer: Der er fiflet med papirerne
- Skoleskibet Danmark ramt af corona
- Topchef træder tilbage efter Corona-udbrud
- Olielæk truer naturparadis på Mauritius
- DFDS indfører mundbind for medarbejdere
- Ingen smittede - SeaDream 1 må sejle igen
- Ny IMO-rapport viser øget CO2-udledning
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Dansker sender skib i karantæne i Norge


Dagens mest læste

- Mitsui OSK undskylder for olielæk
- Fregatten Iver Huitfeldt mod Hormuz i dag
- Eldar Sætre stopper som topchef i Equinor


Ugens mest læste

- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- Libanon sætter havne-ansatte i husarrest
- Beirut:Russisk shipping-millionær i søgelyset
- Voldsom storm river kraner omkuld
- Kran kollaps dræber 11 på skibsværft
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Så er M/F Broen hjemme igen
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Så er Tyra Vest ankommet til Frederikshavn
Klik venligst
Klik venligst