Klik venligst
danskerederier.gif

Guinea Bugtens pirater har frit spil

Guinea Bugtens pirater har frit spil

Lørdag 16. maj 2020 kl: 09:00


Antallet af kidnappede søfolk i Guinea Bugten ud for Vestafrika nåede sidste weekend over 50 alene i år, men det internationale samfund gør alligevel ingen ting. Det står i grel modsætning til den internationale indsats, da piratangrebene gik ud over handelsskibe ud for Somalia.

“Det nigerianske pirat-problem bliver overset, da alt i øjeblikket synes at handle om Covid-19,” siger Jakob Larsen, der er chef for maritim sikkerhed i Bimco.
“Vi bliver nødt til at benytte en anden tilgang, hvis vi nogensinde skal reducere det nigerianskbaserede pirateri, der er en plage for hele Guinea Golfen,” siger han til Lloyds List.

Ifølge Bimco´s generalsekretær Angus Frew lykkedes det ikke i 2019 at bekæmpe de nigerianske pirater, der sidste år var ansvarlig for 146 kidnapninger, drabene på fire sikkerhedsfolk, to søfolk og mange flere kvæstede.

Han tilføjede, at intet internationalt flådefartøj var blevet indsat i området i anti-pirat-operationer “undtagen ved tilfældigheder”, og at ikke en eneste pirat var blevet fanget af den nigerianske flåde.

“Pirateriet ud for Nigeria har stået på, så længe jeg kan huske. Men det har nået et niveau. der gør situationen komplet uacceptabel,” siger Angus Frew.

Piraterne i Nigeria er godt organiseret og arbejder særdeles professionelt med indsamling af data om mulige mål og har i løbet af 2019 også foretaget angreb meget længere fra kysten.

Og deres udbredte praksis med at gå efter kidnapninger og løsepenge for søfolk i stedet for skibenes laster er med til at mindste interessen for at iværksætte en større international indsats, mener Nicola White, der er direktør i konsulentfirmaet Control Risk.

Hun peger på, at de somaliske piraters hærgen for ti år siden havde en langt større påvirkning på den internationale handel end angrebene i Guinea Golften, fordi de somaliske pirater kaprede skibene og tilbageholdt dem med last og besætning i månedsvis og på den måde tvang regeringer og industrien til at reagere med multilaterale militære indsatser.

Men modellen i Guinea Golften er at kidnappe nogle besætningsmedlemmer og forlange løsepenge, mens skibene bliver efterladt. Og når først en ny besætning er om bord, kan skib og last fortsætte med minimal forstyrelse.

Piratangrebene i Guinea Golfen går med andre ord ikke så meget ud over den internationale handel, som det var tilfældet ved Somalia, påpeger White.

“Derfor vil en større international reaktion sandsynligvis ikke komme, med mindre situationen forværres markant,” siger Nicola White til Lloyds List.


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk normaliserer transpacific-kapaciteten
- Wilhelmsen-chef tilbudt 2,2 mia. kr. for at gå
- Caribisk krydstogt på vej efter norsk succes
- Dansker til tops i græsk tankskibsrederi
- Nu ønsker flere eftersøgningen genoptaget
- Rekord-katamaran klar til Ystad-Sassnitz
- Danske Rederier anerkender EU-ambitioner
- Sri Lanka vil retsforfølge VLCC-kaptajn
- Hurtigruten aflyser alle krydstogter i år
- EU-flertal:Skibsfarten skal købe CO2-kvoter
- Esvagt tjener på digitalisering af data
- Scandlines tilbagebetaler Corona-millioner


Dagens mest læste

- Wilhelmsen-chef tilbudt 2,2 mia. kr. for at gå
- Caribisk krydstogt på vej efter norsk succes
- Dansker til tops i græsk tankskibsrederi
- Maersk Drilling: Boringer skal være grønnere
- Solstad-kreditorer sælger gæld for håndører


Ugens mest læste

- Tidligere Maersk kabellægger sunket
- Køb et piratskib som husbåd i København
- Krydstogtskib skal ombygges til superyacht
- MSC-gigant kolliderer med kran
- Sådan sejler skibene efter ruteændringer
- Gammel restaurations-færge kæntret
- Karstensens Skibsværft scorer ny stor ordre
- Flygtninge har forladt Maersk Etienne
- Fjord Line fyrer op mod 200 ansatte
- Rekord-katamaran klar til Ystad-Sassnitz
Klik venligst
Klik venligst