Dacoma får millioner til videreudvikling

Med en ny investor om bord, penge fra et EU-støtteprogram og tilsagn om at kunne låne hos Vækstfonden, har Dacoma fået tilstrækkelig kapital til at videreudvikle deres innovative Airkeel, og på sigt gøre den klar til salg.

”Det er godt nyt for realiseringen af projektet, for det betyder, at finansieringen i store træk er på plads frem til kommercialiseringen, som vi forventer vil ske i slutningen af året”, siger Arnd Baurichter, der har opfundet den luftfyldte svingkøl Airkeel, som kan modvirke mindre skibes rullen i bølgerne.

Svendborg-virksomheden, som blev stiftet i begyndelsen af 2019, har netop fået tilsagn fra det offentlige program DigitaliseringsBoost på 750.000 kroner. Samtidig har Christian Nielsens Fond investeret et betydeligt beløb i projektet. Kapitalindskuddet fra Christian Nielsens Fond skal anvendes til at gøre Dacoma klar til at starte en dansk produktion af svingkølen.

”Det at være iværksætter med denne type udviklingsprojekter handler hele tiden også om at sikre midler til medarbejdere og teknik. Lige nu er der heldigvis ro på den front, så vi kan fokusere på markedsmodning og tilpasning sammen med udvalgte kunder”, siger Arnd Baurichter.

Dacoma har allerede modtaget funding fra Den Danske Maritime Fond og Innovationsfonden samt fået støtte fra Fyns Maritime Klynge. Desuden har stifteren selv investeret.

Vækstfonden har netop givet Dacoma tilsagn om en solid lånegaranti, virksomheden kan trække på hvis nødvendigt. Og i sidste uge blev Dacoma optaget som en af fem virksomheder i programmet Maritime Stars, som med midler fra Industriens Fond og EU tilbyder et vækstforløb på ni måneder med en række store mentorvirksomheder, herunder World Marine Offshore og Wärtsilä, der samtidig er potentielle aftagere.

Pengene fra programmet DigitaliseringsBoost, der kommer fra EU's regionale midler, skal deles med samarbejdspartnere Tuco Marine Group og UCL (University College Lillebælt). Dacoma skal som ’leadpartner’ sammen med Tuco og UCL som ’videnspartner’ udvikle et digitalt, adaptivt styringssystem baseret på kunstig intelligens/maskinlæring, der også kan bruges til andre formål end Airkeel’en.

”Den software, som vi udvikler til Airkeel, vil vi videreudvikle til andre formål, det kunne være finnestabilisatorer til krydstogtskibe eller andre maritime stabilisatorer, der automatisk ’lærer’ at selvjustere sig f.eks. for at mindske forbrug af brændstof,” forklarer Arnd Baurichter.

Dacomas Airkeel bestod for nylig sin jomfrusejlads. Det skete i Faaborg Havn, hvor den var monteret på et syv langt kulfiberskrog fra værftet Tuco Marine Group. Tuco er gået i samarbejde med Dacoma med det formål at udvikle Airkeel til brug for hurtige arbejdsbåde af typen ProZero.

Du kan læse mere om Dacoma i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark der udkommer senere i denne uge.

Redaktionen

Relateret indhold

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Ø-færge ude af drift på grund af uheld med dok

24.04.2024Maritimedanmark.dk

Medier: Danske rederier har sejlet med russisk olie

18.04.2024Maritimedanmark.dk

ESG er på himmelflugt i alle typer virksomheder

17.04.2024Maritimedanmark.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Tidligere Maersk-direktør indtræder i ISS-bestyrelse

12.04.2024Maritimedanmark.dk

Dansk scubber-producent kalder dansk forbud “misforstået grøn politik”

05.04.2024Maritimedanmark.dk

Skrotning på det laveste niveau i 20 år

19.03.2024Maritimedanmark.dk

Erria skal sikre millioner af Mærsk-containere

Jobmarked

Se alle

MARPRO Search & Selection

Customer Success Manager

In this job, you would be joining a rapidly growing software company delivering vessel performance monitoring and route optimization services to the International tramp shipping industry.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

Payroll Controller

Are you ready to take on the responsibility as part of our Marine Payroll team for a diverse fleet and various nationalities? Together we are ensuring accurate marine payroll and compliance with regulations, barging agreements, and processes. You will be a key figure for the seafarers and their payroll, working closely with your colleagues in the Marine Payroll team and the crewing department to deliver seamless payroll processing.

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Aarhus Maskinmesterskole

Aarhus Maskinmesterskole søger engagerede undervisere med tekniske og maritime kompetencer

Aarhus Maskinmesterskole er en maritim videregående uddannelsesinstitution, der uddanner professionsbachelorer (maskinmestre) og produktions- og automationsteknologer til fremtidens tekniske ledere.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

12.05.2024

MARPRO Search & Selection

Hydrographic Surveyor

Are you an experience Hydrographic Surveyor looking for an exciting opportunity to contribute to a dynamic and expanding department?

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

ROYAL ARCTIC LINE

Navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter

Drømmer du om at opleve Grønland og få erfaring med sejlads i arktisk farvand, så søger Royal Arctic Line netop nu enkelte navigatører, maskinmestre, catering-officerer og skibsassistenter.

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Fiskeristyrelsen

Kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen

Interesserer du dig for gastronomi, kost og ernæring? Har du lyst til at sejle og samtidig lave sund mad? Så er der et ledigt job som kok på Fiskeristyrelsens fiskerikontrolskib Nordsøen.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Fiskeristyrelsen søger en 1. styrmand/overstyrmand som afløser

Er du en velkvalificeret styrmand eller overstyrmand? Er du omstillingsparat og serviceminded? Vil du bidrage til at opfylde styrelsens ambition om at drive en kompetent offentlig virksomhed med klar og effektiv forvaltning af både kontrol- og tilskudsområdet? Så søger Fiskeristyrelsen en styrmand på afløservilkår.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

12.05.2024

Fiskeristyrelsen

Skibsassistent til fiskerikontrolskibet Nordsøen i Fiskeristyrelsen

Er du en velkvalificeret sømand? Og har du interesse for fiskerikontrol og søredning? Så har vi i Fiskeristyrelsen en ledig stilling som skibsassistent.

Område

Hele Danmark

Ansøgningsfrist

09.05.2024

Københavns Maskinmesterskole

Maskinmesterskolen København (MSK) søger en faglærer til vores værkstedsforløb i Sisimiut, Grønland.

Vær med til at forme fremtidens maskinmestre, der er klædt på til at lede vejen inden for det maritime område og grøn omstilling, bæredygtighed og energioptimering. Vær med til at gøre en forskel – i dag og for fremtiden!

Område

Grønland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

MARPRO Search & Selection

HSEQ & Sustainability Coordinator

Are you passionate about ensuring safety, preserving the environment and quality, and promoting sustainability?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bliv opdateret med maritimedanmark.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet fra den maritime branche. Vi leverer nyhedsoverblikket og fagligheden, gode jobtilbud og faglige events. Hver dag,

Se flere temaer

Events

Se alle