Klik venligst
danskerederier.gif

Dacoma får millioner til videreudvikling

Dacoma får millioner til videreudvikling

Mandag 8. juni 2020 kl: 11:09


Med en ny investor om bord, penge fra et EU-støtteprogram og tilsagn om at kunne låne hos Vækstfonden, har Dacoma fået tilstrækkelig kapital til at videreudvikle deres innovative Airkeel, og på sigt gøre den klar til salg.

”Det er godt nyt for realiseringen af projektet, for det betyder, at finansieringen i store træk er på plads frem til kommercialiseringen, som vi forventer vil ske i slutningen af året”, siger Arnd Baurichter, der har opfundet den luftfyldte svingkøl Airkeel, som kan modvirke mindre skibes rullen i bølgerne.

Svendborg-virksomheden, som blev stiftet i begyndelsen af 2019, har netop fået tilsagn fra det offentlige program DigitaliseringsBoost på 750.000 kroner. Samtidig har Christian Nielsens Fond investeret et betydeligt beløb i projektet. Kapitalindskuddet fra Christian Nielsens Fond skal anvendes til at gøre Dacoma klar til at starte en dansk produktion af svingkølen.

”Det at være iværksætter med denne type udviklingsprojekter handler hele tiden også om at sikre midler til medarbejdere og teknik. Lige nu er der heldigvis ro på den front, så vi kan fokusere på markedsmodning og tilpasning sammen med udvalgte kunder”, siger Arnd Baurichter.

Dacoma har allerede modtaget funding fra Den Danske Maritime Fond og Innovationsfonden samt fået støtte fra Fyns Maritime Klynge. Desuden har stifteren selv investeret.

Vækstfonden har netop givet Dacoma tilsagn om en solid lånegaranti, virksomheden kan trække på hvis nødvendigt. Og i sidste uge blev Dacoma optaget som en af fem virksomheder i programmet Maritime Stars, som med midler fra Industriens Fond og EU tilbyder et vækstforløb på ni måneder med en række store mentorvirksomheder, herunder World Marine Offshore og Wärtsilä, der samtidig er potentielle aftagere.

Pengene fra programmet DigitaliseringsBoost, der kommer fra EU's regionale midler, skal deles med samarbejdspartnere Tuco Marine Group og UCL (University College Lillebælt). Dacoma skal som ’leadpartner’ sammen med Tuco og UCL som ’videnspartner’ udvikle et digitalt, adaptivt styringssystem baseret på kunstig intelligens/maskinlæring, der også kan bruges til andre formål end Airkeel’en.

”Den software, som vi udvikler til Airkeel, vil vi videreudvikle til andre formål, det kunne være finnestabilisatorer til krydstogtskibe eller andre maritime stabilisatorer, der automatisk ’lærer’ at selvjustere sig f.eks. for at mindske forbrug af brændstof,” forklarer Arnd Baurichter.

Dacomas Airkeel bestod for nylig sin jomfrusejlads. Det skete i Faaborg Havn, hvor den var monteret på et syv langt kulfiberskrog fra værftet Tuco Marine Group. Tuco er gået i samarbejde med Dacoma med det formål at udvikle Airkeel til brug for hurtige arbejdsbåde af typen ProZero.

Du kan læse mere om Dacoma i den nye udgave af Magasinet Maritime Danmark der udkommer senere i denne uge.

Redaktionen


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Eldar Sætre stopper som topchef i Equinor
- Orskov Yards nye flydedok er ankommet
- Nedtur: Carnival sælger to til ophugning
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Flensborg Værft sikret nye ordrer
- Der arbejdes flittigt i Det Maritime Danmark
- Direktør fratræder job på Hirtshals Yard
- Stor fyringsrunde i MAN Energy Solutions
- Grøn marineteknologi løfter Alfa Laval
- NKT vinder milliardordre i Storbritannien
- Flensborg Værft går dyster fremtid i møde
- Konkursramte Kleven Verft får ny norsk ejer


Dagens mest læste

- Mitsui OSK undskylder for olielæk
- Fregatten Iver Huitfeldt mod Hormuz i dag
- Eldar Sætre stopper som topchef i Equinor


Ugens mest læste

- Vanvittig eksplosion smadrer havnen i Beirut
- Eksploderet gødning stammede fra skib
- Libanon sætter havne-ansatte i husarrest
- Beirut:Russisk shipping-millionær i søgelyset
- Voldsom storm river kraner omkuld
- Kran kollaps dræber 11 på skibsværft
- Tyra Øst er ankommet til Frederikshavn
- Hamborg Süd containerskib ramt af brand
- Så er Tyra Vest ankommet til Frederikshavn
- Nedtur: Carnival sælger to til ophugning
Klik venligst
Klik venligst