Klik venligst
danskerederier.gif

APM giver 400 mio til nyt forskningscenter

APM giver 400 mio til nyt forskningscenter

Torsdag 25. juni 2020 kl: 08:16


En gruppe af de helt store energi- og shippingspillere med A.P. Møller - Maersk i spidsen vil opføre et nyt forskningscenter i København, der skal være med til at udvikle fremtidens CO2-frie brændstoffer og teknologier til at dekarbonisere shipping. A.P. Møller fonden donerer 400 mio. kr. til formålet.

Navnet på det nye forskningscenter bliver Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping. Bag initiativet står ud over Maersk også ABS, Cargill, MAN Energy Solutions, Mitsubishi Heavy Industries, NYK Lines og Siemens Energy.

Det er planen at ansætte omkring 100 medarbejdere i løbet af de første to tre år i København og iøvrigt samarbejde med ny partnerne globalt.

Formanden for A.P. Møller Fonden, Ane Uggla siger:
"Med denne donation ønsker A.P. Møller Fonden at støtte bestræbelserne på at løse klimaspørgsmålet i den globale shipping. Min far, Mærsk Mc-Kinney Møller, var en visionær leder i global shipping i mere end syv årtier. Han var bekymret for shippings indvirkning på miljøet. Allerede i 1980´erne argumenterede han for brugen af olie med lavt svovlindhold, og han var banebrydende med de første dobbeltskrogs tankskibe i 1990´erne for at minimere risikoen for olieforurening. Derfor finder jeg det naturligt, at min faders navn vil blive forbundet med centeret."

Det nye center vil blive en non-profit organisation, der er ejet af en kommerciel fond til velgørende formål. Som et uafhængigt forskningscenter vil det arbejde på tværs af hele shippingsektoren med industri, videnskabsfolk og myndigheder, og den strategiske retning vil blive sat af en bestyrelse, der foreløbig har topchefen i A.P. Møller - Maersk, Søren Skou, som eneste medlem.

"De stiftende partnere og A.P. Møller Fonden deler den langsigtede ambition om at dekarbonisere shipping-industrien. Etableringen af centeret er et kvantespring mod realiseringen af denne ambition. Dette fælles initiativ vil fasttracke modningen af løsninger og styrke fundamentet for beslutningstagning i industrien og blandt lovgivere og dermed fremskynde investeringer og implementering af nye teknologier. Jeg ser frem til at indtræde i bestyrelsen i dette ambitiøse samarbejde," udtaler Søren Skou.

Som adm. dir. for Mærsk Mc-Kinney Møller Center for Zero Carbon Shipping er udpeget Bo Cerup-Simonsen, PhD, der bl.a. har været vice president i Royal Caribbean Cruises og direktør for Center for Olie og Gas på DTU, inden han i marts blev hentet tilbage til Maersk, hvor han tidligere i sin karriere stod for udviklingen af triple-E containerskibene.

Det er planen at ansætte omkring 100 medarbejdere i løbet af de første to tre år i København og iøvrigt samarbejde med ny partnerne globalt.
De stiftende partnere har forpligtet sig til at bidrage med en tredjedel af de omkring 100 medarbejderne, mens resten vil blive rekrutteret uafhængigt.

Kilde: A.P. Møller - Maersk


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Maersk normaliserer transpacific-kapaciteten
- Wilhelmsen-chef tilbudt 2,2 mia. kr. for at gå
- Caribisk krydstogt på vej efter norsk succes
- Dansker til tops i græsk tankskibsrederi
- Nu ønsker flere eftersøgningen genoptaget
- Rekord-katamaran klar til Ystad-Sassnitz
- Danske Rederier anerkender EU-ambitioner
- Sri Lanka vil retsforfølge VLCC-kaptajn
- Hurtigruten aflyser alle krydstogter i år
- EU-flertal:Skibsfarten skal købe CO2-kvoter
- Esvagt tjener på digitalisering af data
- Scandlines tilbagebetaler Corona-millioner


Dagens mest læste

- Wilhelmsen-chef tilbudt 2,2 mia. kr. for at gå
- Caribisk krydstogt på vej efter norsk succes
- Dansker til tops i græsk tankskibsrederi
- Maersk Drilling: Boringer skal være grønnere
- Solstad-kreditorer sælger gæld for håndører


Ugens mest læste

- Tidligere Maersk kabellægger sunket
- Køb et piratskib som husbåd i København
- Krydstogtskib skal ombygges til superyacht
- MSC-gigant kolliderer med kran
- Sådan sejler skibene efter ruteændringer
- Gammel restaurations-færge kæntret
- Flygtninge har forladt Maersk Etienne
- Karstensens Skibsværft scorer ny stor ordre
- Fjord Line fyrer op mod 200 ansatte
- Rekord-katamaran klar til Ystad-Sassnitz
Klik venligst
Klik venligst