danskerederier.gif

DFDS vil fyre 650 medarbejdere

DFDS vil fyre 650 medarbejdere

Mandag 29. juni 2020 kl: 10:48


DFDS tilpasser nu rederiet til de ændrede markedsvilkår der er gældende, efter at coronakrisen er klinget af. Siden udbruddet af Covid-19 i midten af marts og de første tiltag til at tilpasse driften, er der udviklet en plan med et længere perspektiv. Planen implementeres i de kommende måneder.

“Vores indledende tilpasning til Covid-19 er kommet godt i mål. Vi tager nu yderligere skridt for at sikre den langsigtede vækst og effektivitet. Samtidig fortsætter vi med at holde øje med med nye muligheder, der kan opstå”, siger Torben Carlsen, CEO DFDS.

De nye initiativer omfatter:

• Salg af større industriløsninger til fragtkunder, der involverer både færge- og logistikdriften, kombineres i én enhed, der skal drive salget på tværs af DFDS’ organisation. Enheden bliver en del af Logistics Division. Foruden at styrke det kommercielle fokus afskaffes overlappende funktioner
• Som en konsekvens heraf vil Ferry Division fokusere på at levere pålidelige og omkostningseffektive services til speditører og vognmænd
• Fragt- og logistikdriften tilpasses de nye markedsvilkår, herunder optimeres driften af havneterminaler og kørsel
• Passagerkoncepterne er tilpasset i forhold til ændringerne i rejsemarkedet mod en højere andel af passagerer, der primært rejser for transportformål, herunder ferierejser. Ombordkoncepter og -tilbud er blevet forenklet
• En række forbedrings- og effektiviseringsprojekter vil forenkle og fokusere funktioner, der understøtter driften. Dette omfatter en omorganiseret og integreret IT og digital organisation samt reduktion af flere funktioner.

Disse initiativer forventes at generere årlige omkostningsbesparelser på omkring DKK 250 mio. I 2020 forventes en positiv resultatpåvirkning på 50-75 millioner kroner.

Tilpasningen til de nye markedsvilkår medfører at omkring 650 medarbejdere vil forlade DFDS i de kommende måneder, hvoraf 200 er ansat i Danmark. DFDS har i øjeblikket omkring 8.600 medarbejdere.

Der forventes en engangsomkostning knyttet til afskedigelserne på omkring 100 millioner kroner i 2020, som vil blive indregnet under Særlige poster.

Med virkning fra den 29. juni vil DFDS forlade den danske hjemsendelsesordning.

De indledende tilpasninger til den markante nedgang i efterspørgslen forårsaget af lockdowns fra midten af marts omfattede blandt andet sikring af medarbejdere og lokationer, reduktion af omkostninger ved oplægning af fragtfærger og suspendering af to passagerruter. Resultatet af disse tilpasninger har indfriet forventningerne.

Fragtmængderne i 2. kvartal var i de fleste områder højere end forventet, og ud af de 12 fragtbærende færger, der blev lagt op i marts/april, er fem nu tilbage i drift.

Den ene af passagerruterne, Oslo-Frederikshavn-København, genåbnede 25. juni efter åbningen af grænsen mellem Danmark og Norge.

Genåbningen af den anden passagerrute, Amsterdam-Newcastle, og ikke-essentielle rejser på den Engelske Kanal er afhængig af en lempelse af rejserestriktioner i UK og EU.

Den 7. maj 2020 blev forventningen til EBITDA før særlige poster reduceret ned mod DKK 2 mia.

Usikkerheden er fortsat ekstraordinært høj, særligt for rejsemarkedet. Det medfører, at der fortsat vil kunne forekomme betydelige ændringer i resultatforventningen og dens forudsætninger i anden halvdel af året.

På den baggrund fastholdes på nuværende tidspunkt forventningen til driftsresultat (EBITDA) før særlige poster uændret.

Kilde: DFDS


Klik venligst

< Forrige side

Copyright © Maritime DanmarkSeneste nyt

- Nu skal Maersk vurdere skaderne
- Fem sømænd savnes efter kollision
- Driftsresultatet i Hapag-Lloyd øges markant
- Pirater har endnu ikke givet lyd fra sig
- Nu er det snart slut med containermanglen
- DFDS køber køle-gigant for mia-beløb
- To tankskibe tilbageholdt for illegal transport
- Bulkcarrier på grund ved Sri Lanka
- Besætningsmedlem dræbt af pirater
- Gratis ø-færger kan igen komme på tale
- Helge Ingstad skal ophugges I Norge
- Bevæbnede vagter forhindrer kapring


Dagens mest læste

- Anklager kræver dagbøder til journalister
- Fem sømænd savnes efter kollision
- Nu skal Maersk vurdere skaderne
- Göteborg klar med nyt landstrømsanlæg
- Driftsresultatet i Hapag-Lloyd øges markant


Ugens mest læste

- Video: På arbejde med de danske isbrydere
- Redningsbåd mast under havnemanøvre
- Maersk-skib taber 750 containere i storm
- U.S. Navy vil ikke have flere LCS’er
- Bevæbnede vagter forhindrer kapring
- Helge Ingstad skal ophugges I Norge
- DFDS færge få måneder fra levering
- Flere skibe sejler under dansk flag
- Verdens første vipbare rotorsejl monteret
- Brand meget tæt på Maersk skib
Klik venligst
Klik venligst
Klik venligst